MINA NEW YORK GUIDE

Får ofta mail och liknande om jag kan tipsa om mina favoriter och vad man inte får missa om man är här. Så tänkte ta en liten summering av mina favoriter här på Manhattan. Nu har jag ju ändå vart bosatt här i princip ett år så har lite koll i alla fall, men fortfarande så mycket kvar att testa. 

Mat och Restauranger 

Om vi börjar med mat som helt klart är min favorit- kategori så finns det så många bra ställen att rekommendera. 

Cookshop. Ett supermysigt ställe, lite lugnare vilket är perfekt för en date night. Var här för någon vecka sen och åt den godaste fisken jag ätit i hela mitt liv. På sommaren kan man även sitta ute vilket jag gillar. 156 10th Ave

 La Esquina. Vill man äta Mexican food så är detta stället man ska gå till. Restaurangen ser ut som ett litet gatukök, men går man ner för en trappa kommer man till själva restaurangen. Maten är to die for, testa deras grillade majs och beställ in lite olika tacos. 114 Kenmare St

Giovanni Rana. Vill jag äta bra pasta så är det helt klart hit jag går. Är inte så stort fan av pasta egentligen men här äter jag upp allt på några minuter. Passar för alla tillfällen, en date, med familjen eller med vännerna. 75 9th ave

Cafe Gitane. Ååå, detta ställe ligger mig varmt om hjärtat, hade den mest fantastiska dejten här ever. Nackdelen med detta ställe är att det alltid är fullt, så räkna med att få vänta på ett bord. Rekommenderar att beställa avocado toast eller deras couscous, amazing. 242 Mott st

Jacks Wife Freda. Har gått hit för lunch/brunch och var verkligen nöjd. Ett ställe som många kända bloggerskor brukar besöka, bland annat Jessica Stein och Danielle Bernstein. Maten är i alla fall så god dock så brukar detta ställe vara väldigt fullt så räkna med att få vänta. 224 Lafayette st

Toro – En bra spansk restaurang, god tapas och bra drinkar. Då jag går hit brukar jag dricka rödvin blandat med cola, förvånansvärt gott. Ett ställe som jag skulle kunna gå med pojvkännen men även med vänner för en middag and drinks. Personalen är trevlig, särskilt i baren! 85 10th ave

STK- Vill man äta gott kött så är detta ett bra ställe. Det är alltid en härlig feeling här och bra musik och mumsiga drinkar, så att gå hit innan utgång brukar vara en bra ide. Går ni hit och känner igen er så kan det vara för att detta stället har vart med i Gossip Girl. 26 Little West 12th st.   

Morimoto- Sushi är något jag skulle kunna leva på, äter sushi minst två gånger i veckan. Det här är absolut ett av mina favoritställen! De har inte bara god sushi, bathrooms på nedre våningen är fina, drinkarna är goda, lokalen är stor. Skulle kunna gå hit flera gånger i veckan. Love it! 88 10th ave

Uteställen och festligheter. 

Då det kommer till att festa så är New York verkligen rätt ställe. De spelar ingen roll vilken dag i veckan det är, måndag, söndag torsdag eller lördag. Det är alltid så mycket folk och så så kul. 

Bagatelle eller Lavo Brunch. På lördagar är det dagsfest/brunch, älskar detta koncept. Har inte testat på Lavos brunch än men Bagetelle har jag gjort x antal gånger nu. Börjar som en vanlig brunch men musiken blir högre och högre och lokalen släcks ner. Sen kan vad som helst i princip hända. Bagatelle, 1 Little West 12th st. Lavo, 39 E 58th st. 

Marquee. Här har jag alltid kul, kan vara mitt favoritställe, de funkar alltid liksom. Stor lokal med två våningar, spelar mycket techno och house. Gå hit fredagar eller lördagar. 289 10th ave. 

P-HD. Bra för-ställe, gå hit och ta några drinkar, dansa lite och njut av utsikten. Finns både en inne del och en ute del. Öppet hela veckan ut. 355 W 16th st. 

Avenue- Gillar man Hiphop så är detta ställe att rekommendera, känns som det alltid har öppet men har mest vart där måndagar. 116 10th ave

Shopping. 

Många åker ju hit för shoppingen och ja det finns oändligt med shopping här. Att bo bland allt detta kan ibland bli lite deprimerande eftersom att man vill shoppa hela tiden, vilket inte riktig fungerar för en tom student plånbok…  

5th ave. Här ligger alla ”Flagship stores”, hit måste man absolut om man är på besök i New York. Du hittar även alla stora varuhus här, Saks Fifth Avenue och Bergdorf Goodman. 

Soho. I Soho på Broadway finns ännu mer shopping, här är det dock inte fem våningars affärer utan lite mindre affärer. Här finns även lite affärer som man inte kan hitta i Sverige, bland annat Necessary Clothing, Victoria’s Secret och Forever 21 där jag gärna fyndar. Varuhuset Bloomingdales hittar ni även här. 

Övriga tips. 

Manhattan är ju den platsen med oändliga valmöjligheter och en massor att göra. Här är lite tips på saker jag anser vara värda att se och uppleva.

Central Park. Att ta en promenad i Central Park är verkligen underbart. Det är verkligen avslappnande att komma iväg lite från all stress, bilar och skyskrapor. Köp med lite fika och sätt er på någon mysig plats och njut. 

Rockafeller Center, Top of the Rock. Detta är en av de sakerna som jag inte har hunnit med att göra än. Har däremot hört från många personer att Top of the Rock är bättre än Empire State Building. Utsikten verkar vara fantastisk, så rekommenderar detta starkt. 

Baked by Melissa. Mina favorit Cupcakes. Världens minsta, gulligaste och godaste cupcakes. Jag har ju alltid beslutssvårigheter så att välja en smak på min cupcake är i princip omöjligt. Men eftersom dessa är så små kan jag ta 10 olika smaker om jag känner för det! 

Smorgasburg. Mera mat mat mat, detta är en fantastisk mat marknad som erbjuder en massor olika typer av mat och annat smarrigt. På lördagar hittar ni marknaden i Williamsburg, Brooklyn och på Söndagar på Pier 5, Brooklyn Bridge Park. Ett tips är att gå dit på söndagen och samtidigt promenera över Brooklyn Bridge. Två upplevelse i en!

Chelsea Market. Så mycket god mat under samma tak. Här inne hittar ni flera små restauranger, bra för lunch. Mina favoriter är The lobster place där jag beställer en lobster roll, eller  så går jag till Bar Suzette där de serveras Crepes. 

Highline. Att promenera längs Highline är ett måste. Vet att den är lite nyrenoverad på sinna ställen och har fått nya delar som inte funnits tidigare. Verkligen mysigt, ta highline från chelsea till meatpacking. 

Vill även tillägga att jag absolut uppskattar att ni mailar mig om ni har frågor eller om ni ska hit. Så sluta inte med det! x

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *