COLLEGE TALK

Har fått mycket frågor angående skolan som jag går på och vad det är jag läser, så tänkte berätta lite om det för er. Jag går alltså på Berkeley College som ligger centralt ungefär mitt på Manhattan, 5th avenue och 41 och 43 street, det är två olika byggnader med några minuters gångavstånd. Det jag läser är en Associate degree vilket är en två-årig utbildning, ett år består av fyra ”quarters” som är 12 veckor långa. Programmet som jag har valt läsa heter Fashion Marketing and Management vilket som ni kanske kan lista ut består av lite fashion kurser, marknadsföring, business och annat smått och gott haha. 

 Denna quarter läser jag fyra olika kurser och går måndag till torsdag varje vecka. Jag har två lektioner dagligen som är cirka 2 timmar långa och utöver det har jag homework, exams och andra arbeten i alla ämnen. Vissa kurser är lättare än andra och det beror mycket på vilken professor man har. Jag har till exempel en jättedålig lärare i marketing vilket gör den kursen svårare och tråkigare än min andra kurser, även fast jag anser själva ämnet marketing som väldigt intressant.. 

 Uppgifterna och proven som vi får är väl inte direkt jättesvåra, pluggar man innan så ska det inte vara några problem. Det som försvårar det hela är ju språket, även fast jag kan prata engelska och pratar det dagligen med min pojkvän och vänner så är det mycket nya ord man måste lära sig. Men det är otroligt hur mycket ens engelska utvecklas under kort tid, sen 6 veckor tillbaka då jag började känner jag nu att det börjar bli lättare att förstå och hänga med under alla lektioner. 

All information om kurs avgifter osv står på Berkeleys hemsida om ni intresserade av att veta det. Man måste även fixa ett studentvisum om man vill läsa en associate eller en bachelor eftersom dom pågår under en längre period. 

Även fast att jag aldrig i hela mitt liv trodde att jag skulle gå på college i USA så är jag verkligen så glad över att jag kommit hit. Självklart har det vart nervöst, jobbigt och väldigt stressigt men i slutändan så är det verkligen värt det. Inte bara lär man sig mycket utan det är en otrolig erfarenhet. Så för alla er som sitter där hemma och tvekar, sluta tveka. Man lever bara en gång, detta är ett otroligt äventyr som ni aldrig kommer att glömma. 

Har ni några ytterligare frågor så är det bara att fråga och jag ska göra mitt bästa för att svara er. x

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *