MIN LILLA SAN FRANCISCO GUIDE

Tänkte tipsa lite om mina San Francisco favoriter. Har dock bara spenderat en helg där, men lyckades ändå hitta ett par ställen som jag vill dela med mig av. Eftersom min pojkvän har en massor av vänner bosatta i SF så fick vi även flera bra tips av dom. Har ni funderingar på att besöka San Francisco så skulle jag absolut rekommendera er att åka, det är verkligen så mysigt och fint.

 

Delarosa. Hos Delarosa åt vi lunch vår första dag. Vi beställde in lite allt möjligt, musslor, en sallad och en burrata bruschetta. Allting var väldigt gott och fräscht men favoriten var helt klart bruschettan, så himla himla god! Delarosa ligger i Cow hollow och funkar bra för både lunch och middag! 2175 Chestnut St

 

Jane on Fillmore. Älskar detta lilla mysiga stället. Perfekt ställe för, frukost, lunch eller brunch. Maten är väldigt fräsch, så god och portionerna är generösa. Alla bröd och kakor osv är ”housemade” och tillverkade dagligen.. Går ni hit måste ni testa deras kakor, helt otroooligt fantastiska. De har även mycket gluten och vegan alternativ. 2123 Fillmore Street

Sushirito. Eftersom jag är en sann sushi-fantast så var jag helt enkelt bara tvungen att testa Sushirito. Tänk er en stor sushirulle stor som en burrito. Det var hur som helst gott, ett bra ställe för takeaway eftersom själva restaurangen inte är direkt mysig. 59 Montgomery St.

Ett måste då man är i San Francisco är ju faktiskt att se The Golden Gate Bridge. Bäst utsikt får man från Crissy Field, då vi var här satt vi i sanden och bara njöt av utsikten och tillvaron. Det är så otroligt vackert med bron, bergen, vattnet och de små segelbåtarna. Vill hit igen! 

Ferry Building Marketplace är ett ställe som jag varmt rekommenderar. Påminner lite om Chelsea Market här i New York, finns massor av små restauranger/stånd som erbjuder olika typer av mat och andra delikatesser. Här skulle man kunna gå runt en hel dag och bara äta. Själva byggnaden är superfin inuti och ligger även precis vid vattnet så man kan äta med en mysig utsikt! 1 Ferry Building.

Promenera måste man göra, men ett måste är sköna skor. Det finns så många backar som verkligen är sjukt branta så ett par klackar kan man ju glömma. Finns verkligen mycket att se och små mysiga gator att strosa på. 

Jag gillar verkligen shoppingen i San Francisco. Enligt mig så är Fillmore St i Lower Pacific Heights och Hayes St i Hayes Valley de bästa gatorna för shopping. Små fina mysiga butiker och inte alls mycket folk, perfekt för shopping. 

Coffee-shops. Vet inte hur många coffee shops det finns i San Francisco.. Är man en kaffe älskare så har man helt klart kommit rätt. Detta ställe med namnet The Interval  fastnade jag lite extra för, inredningen är ju verkligen hur cool som helst(??) Några andra coffeshops som jag rekommenderar är: The Mill, Stable Café, Front Coffee + Café och Matching Half. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *