SVAR DEL 2

Eftersom jag just nu befinner mig på planet på väg till Las Vegas så hade jag lite tid över till att svara på några av era frågor. Har fortfarande inte svarat på alla era frågor än men snart så ska jag nog hinna med det. Om en vecka är jag klar med skolan och har några veckors ledighet där jag ska ta mig tid till att uppdatera er mycket bättre! Här är i alla fall några svar, hoppas ni blir nöjda! x 

 

1. Hur tänker du kring körkort? Har du det eller har du planer på att åka hem till Sverige och ta det? 2. Köper din pojkvän mycket till dig? Kläder och så? 3. När ska du åka till Sverige nästa gång? 4. När vill du ha barn?

Jag vill så klart ta körkort någon gång, men så länge som jag bor i New York kommer det inte att hända. 2. Min pojkvän köper saker till mig ibland, kanske om vi reser så kanske han köper något till mig. Då det kommer till mat  så bettalar han för mig då vi äter tillsammans, samma med taxi. Men jag köper även en del saker själv för mina egna pengar också! 3. Nästa gång som jag kommer till sverige är förmodligen till sommaren, saknar det verkligen och vill tillbaka så fort jag får chansen. 4. Ja du, som jag känner nu i alla fall vill jag ha barn innan jag är 30 i alla fall, jag har funderat lite runt 27 kanske känns som en bra ålder. Först vill jag hinna göra allt som jag drömmer om, resa en massor, skaffa mig en utbildning osv. 

Tränar du någonting? I sånt fall vad och hur ofta? Tänker du mycket på vad du äter? Du verkar ha superfin kropp! Kram

Började precis att träna igen! Jag har en personlig tränare som hjälper mig i vårt gym en gång i veckan. Utöver det ska jag även försöka mig på att träna lite på egen hand. Jag tänker inte någonting alls på vad jag äter, men sen föredrar jag och gillar bättre lite nyttigare, lättare och fräschare mat.. Jag äter inte alls ofta skräpmat men däremot så äter jag mycket godis, chips, kakor, bullar osv. Kram 

 Vad gör du av dina kläder som du inte längre använder? Tänker ur ett miljömässigt perspektiv. Återvinner du dem? 🙂

 Då jag bodde i sverige brukade jag alltid ha bloppis för att sälja av kläder som jag inte använde. Har även en yngre kusin som jag brukar skänka lite kläder till. Resten av kläderna brukade jag återvinna! 

 Hur får du det att fungera ekonomiskt? Du jobbar ju inte så du kan ju inte ha så mycket i inkomst. Betalar din pojkvän allt ni gör eller hur fungerar det? 

Jag får bland annat CSN som jag kan använda, sen jobbar jag faktiskt några gånger i månaden då jag passar två underbara små barn. Utöver det har jag även en hel del pengar sparat, har en generös familj som hjälper till ibland. Men sen som jag även skrev över så hjälper min pojkvän till ekonomiskt. Jag ”offrade” mig och flyttade hit och han är medveten om att jag inte kan arbete här så för honom är det en självklarhet att hjälpa till. Kram

 Vad hoppas du bli när du är klar med skolan? drömyrke?

 Stylist är något som intresserar mig väldigt mycket, kanske för en tidning eller liknande. Buyer har jag även fått upp ögonen för och det är något jag nog också skulle kunna tänka mig. Förhoppningsvis kommer jag att under min utbildning få lära mig lite om de olika delarna av mode industrin för att sedan kunna välja vad som passar mig bäst! 

 Hur går engelskan för dig idag? Kan du prata flytande utan att behöva tänka till då och då? Tänker du på engelska i huvudet? Och var det pinsamt att prata engelska i början då du flyttade dit? Du sa tidigare att om det var något ämne du skolkade i i skolan var det just engelska. Var det inte svårt då att kommunicera med din pojkvän i början? Om du nu inte känt att engelska alls intresserat dig (tänker också innan ni sågs då ni bara smsade, hur gick engelskan då?)

Idag har jag inga problem alls med engelska, det flyter på och jag tänker nu ofta till och med på engelska i mitt huvud.. Förut kunde folk höra när jag pratade att jag hade en speciell accent och frågade ofta vart jag kom ifrån. Idag så är är den accenten borta och tror inte man kan höra lika bra att jag egentligen är svensk.. Självklart så är inte min engelska perfekt, jag har mycket mycket att lära. Det var självklart lite pinsamt och obekvämt i början då jag skulle prata engelska med alla nya människor som jag träffade hela tiden, men jag visste ju att det bara var att get used to it, kunde ju inte tvinga alla att lära sig svenska. Haha då jag smsade med min pojkvän i början så använde jag mycket google translate, berättade även för honom att min engelska inte var så bra. Tror mycket av det jag skrev i början var lite halvdant med grammatik osv, men det var ju inte så illa att han inte förstod. 

 Tror du att du någon gång kommer flytta tillbaka till Sverige? Skriv gärna varför och vart du skulle vilja flytta i framtiden om inte Sverige eller New York.

Tror nog inte att jag kommer att flytta tillbaka till Sverige. Det kan nog bli svårt att flytta tillbaka då man har vant sig vid en annan typ av livsstil. Sverige känns för litet och för begränsat tyvärr. Dock hoppas jag i framtiden att kanske ha en lägenhet i Stockholm som vi kan bo i då vi är på besök. I framtiden tror jag att vi kommer att flytta till andra sidan av usa, kanske att vi bosätter oss någonstans i California.. eftersom att vi inte klarar av vädret i New York och vill ha sommar året runt!

 Kan du inte visa bilder snart i lägenheten? Funderar själv på plugga/jobba i usa, new york, vad kan en hyra ligga på där? vi säger i samma lägenhet som du och din pojkvän bor i. 

Jo kan göra det i ett annat inlägg, skriver upp det på min to do list! Hyrorna här är verkligen sjuka, alltså att bo här är verkligen dyrt. För den lägenheten som vi bor i nu så betalar vi runt 60 tusen kronor i hyra varje månad. Men det går ju att hitta billigare alternativ men generellt sätt så är det väldigt höga hyror i New York. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *