UTBILDNING OCH FRAMTID

Jag sammanställde några av era frågor från frågestunden och bestämde mig för att skriva om det i en längre text. Så förhoppningsvis får ni svar och lite hjälp i detta inlägg. 

Just nu pluggar jag på College här i New York, närmare bestämt Berkely College. Berkeley College ligger beläget centralt mitt på Manhattan. Jag läser en Associate Degree i Fashion Marketing and Management vilket är en tvåårig utbildning. Ett år är alltså uppbyggt av 4 quarters, en quarter är cirka 3 månader och mellan varje quarter har man ungefär en veckas lov.

Så just nu är jag i slutet av min fjärde quarter vilket betyder att jag snart är klar med mitt första år och därmed halvvägs med mina studier. Eftersom jag enbart har haft 4 veckors ledighet under detta år så ska jag nu ta sommar-quartern ledig och kommer därför får vara ledig i hela tre månader. Det känns verkligen så skönt att få slappna av lite från all stress och sen ladda upp igen inför mitt sista år.

Att plugga på Berkeley är tyvärr ganska dyrt, speciellt nu då dollarn är väldigt hög i jämförelse med kronan. En quarter ligger runt 8,000 dollar. Eftersom att jag tyvärr inte har möjlighet att jobba här så får jag lån och bidrag från CSN.  Jag försöker helt enkelt att se det som en investering i min framtid.

Utbildningen jag läser är alltså Fashion Marketing and Management vilket jag kände passade mig väldigt bra. Jag läser lite blandade kurser, allt från engelska kurser till marknadsföring, ekonomi, matte och visual merchandising. Då jag började med min utbildning visste jag inte hundra vad jag ville göra i framtiden men jag visste att det var någonting inom ”business” sidan av fashion.  Nu ett år senare vet jag äntligen vad det är jag vill göra, vilket känns skönt eftersom att det nu finns ett tydligt mål att kämpa för.  

Att plugga på Berkeley var för mig utmanande i början, jag var tvungen att vara så fokuserad under alla mina lektioner för att förstå och hänga med.  Men idag är det mycket enklare, ni vet när man lyssnar på någon som pratar svenska så behöver man ju inte riktigt tänka utan man förstår det på en gång, så är det även nu med engelskan under lektionerna.  Det är väl som allt annat nytt, efter ett tag så lär man sig och kommer in i det. Idag vet jag vad som är viktigt och vad som krävs och har hittat en studieteknik som passar mig.  Jag sätter väldigt höga mål på mig själv och utmanar mig själv för att ständigt utvecklas och göra bättre ifrån mig. 

Normal
0

false
false
false

SV
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:Cambria;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Så i New York får man tyvärr inte jobba, även om man har student visum. Men i framtiden hoppas jag på att den situationen löser sig. Mitt mål är att i framtiden jobba som buyer, får jag välj och vraka så hade jag helt klart valt hos Barney’s. Att äntligen veta vad det är jag vill göra ”då jag blir stor” är så bra, för nu har jag ett mål och kan kämpa för att nå dit! x

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *