NEW YORK SHOPPING GUIDE

Har fått mycket frågor angående shoppingen här i New York. Det är ju så stort och så mycket så tänkte ta det i ett eget inlägg för att förhoppningsvis göra det lite lättare för er. 

Soho/Broadway 
Hit kommer nog de flesta tursiterna då de ska shoppa. Men på denna gata och runt om finns verkligen alla butiker man kan tänka sig. De stora butikerna som man hittar överallt så som Zara, H&M, Mango och Topshop finns här. Men även lite andra butiker så som Forever 21, Necessary Clothing, Uniqlo, J Crew och Victoria’s secret. Bloomingdales, vilket är ett av de stora kända varuhusen ligger även här. Soho är absolut ett av mina favoritställen för shopping, några minuter ifrån ligger det mysiga området Nolita där jag gärna tar en paus för en lunch. Däremot så är det ofta lita kaosaktigt med mycket folk och turister. 

Fifth Avenue 
På de kända Fifth Avenue ligger de flesta stora flagship butiker, här är butikerna gigantiska med minst tre våningar. Utbudet i dessa butiker är verkligen bra, här hittar man alltid plaggen som man letar efter i rätt storlek. När jag shoppar så kommer jag oftast hit, eftersom butikerna är så stora så uppfattas det aldrig som trångt eller jobbigt. Det är en upplevelse i sig att komma hit och något man absolut borde bocka av under sin New York resa. Den kända Apple butiken ligger här, även varuhusen Saks och Bergdorg Goodman där man kan dreggla över Chanel väskor och annat lyx.  

Madison Avenue/ Upper East Side
Är man sugen på lite mer exclusive shopping, turistfritt och lugn så är det hit man ska gå. På Madison avenue på Upper East side hittar man bland annat Chloé, Celine, Valentino, La Perla och Chanel. Tycker verkligen att det är mysigt att strosa runt här, ta en sväng till Laduree och en kaffe på Nespresso. 

34th Street / Herald Square 
Här ligger alla de ”vanliga” butikerna, de har dock den bästa Victora’s Secret i hela New York. Macys ligger även här, ett stort varuhus som inte riktigt är i samma prisklass som Saks och Bergdorf, utan här hittar man mer plånboksvänliga alternativ så som Ralph Lauren, Michael Kors, Nike och Steve Madden. Utöver det så finns det inte så mycket mer roligt i detta område, skulle hellre prioritera Soho eller Fifth avenue. 

Outlets 
Har förtstått att många är sugna på outlets och att fynda då dom kommer hit. På Manhattan skulle jag rekommendera Centrury 21 som finns på två locations, en downtown och en på Upper West. Har inte vart här på länge men det är mycket skit om jag ska vara ärlig, åker man hit måste man ha tålamod för att kunna hitta guldkornen. Här har jag bland annat fyndat ett par stövlar från Marc Jacobs och ett par byxor från Zadig & Voltaire. Nordstrom rack är en annan outlet som ligger i Union Square, inte lika stort och inte lika roligt utbud. Däremot så har jag fyndat superbra hårprodukter och smink här, köpte en ögonskuggepalett från Too Faced till ett löjligt bra pris. 

Andra affärer värt ett besök: 

Reformation – Älskar allt i denna affär, så mycket snyggt! Tyvärr är priserna inte lika härliga, plaggen varierar från 80 till 300 dollar. Men absolut värt ett besök, alla plagg är ”sustainable” och limited edition, vilket innebär att du inte kommer att stöta på tusen andra människor med likadant plagg. 156 Ludlow St / 23 Howard St. 

Anine Bing – Gillar man bas så är det hit man ska gå. Ni flesta känner nog till Anine och hon har ganska nyligen öppnat en affär här i New York. Så mycket fint och även så himla fin affär! 330 Bleecker St. 

Lulu lemon – Är man sugen på träningskläder så rekommenderar jag Lulu Lemon! Här i USA så bär i princip alla tjejer detta märke som helt klart har de snyggaste och bästa träningskläderna. 1928 Broadway / 125 Prince St. 

Dover Street Market – Helt klart den coolaste affären i New York. Allt här inne är välidgt dyrt, de har dock ett bra utbud av comme de garcons! Väldigt kul att se deta i alla fall, man får nästan lite lustiga huset feeling här inne. Mycket snygga och speciella kläder! 160 Lexington Ave. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. […] bar. Vill ni veta mer så kan ni hitta mina New York guide här, min new york shopping guide här och min Upper West guide […]