BASIC WARDROBE

Att klä sig blir så mycket lättare då man har en bra basgarderob. Det går att kombinera plaggen på så många olika sätt för olika tillfällen. Jag skulle även säga att mina outfits har blivit mycket snyggare sedan jag började satsa mer på en ordentlig bra bas. Min bas-garderob är långt ifrån klar, men jag har i alla fall en början på någonting. Här under har jag samlat de plaggen som jag tycker att alla borde ha i sin garderob.

Getting dressed is so much easier with a good basic wardrobe. Basics are easy to mix and match for every occasion! I would actually say that my outfits got so much nicer when I started to wear and invest in the basic simple pieces. Ok, my basic closet is far from being complete but it’s definitely a beginning. Here are all the pieces that I believe everyone should have in their closet. 

BeFunky Collage

DENIM
Alla borde ha minst ett par jeans i sin garderob. Jag skulle antingen köra på den traditionella ”skinny fit” eller den lite trendigare ”mom” modellen. Jeans går verkligen att ha till allt, det går både att klä upp och klä ner. Ett måste helt enkelt!
Everyone should have at least one pair of denim jeans in their closet. I would go for the skinny fit or the more trendy mom fit. Jeans are something that goes with everything and you could either dress it up or down. It’s a must have!

BeFunky Collage1

BLACK TROUSERS
Ett par kostymbyxor är ett annat bra plagg att ha i garderoben. Detta är verkligen ett sådant plagg som fungerar för alla tillfällen. Vill man vara lite finare så tar man på sig ett par klackar men vill man ha en mer vardaglig look så kan man matcha med ett par sneakers. Min favorit är svarta som sitter lite högre i midjan och slutar vid ankeln.
The black trousers is another great piece to put in your closet. It’s that kind of pants that really works for every occasion. If you want to look more dressed up just put some heels on, but if you wanna go for the more casual look, just match it with your favorite sneakers. My favorite black trousers is the ankle short with high waist.

BeFunky Collage

THE SWEATER
En tjockare tröja är helt klart ett måste, i alla fall om man är bosatt i Sverige haha. Satsa på enkla färger som svart, grå, vit, blå och beige. Kashmir tröjor är mina favoriter, de håller bra, är varma och så otroligt mjuka och sköna.
A warmer sweater is a must if you live somewhere cold like Sweden haha. I would recommend simple colors like black, grey, blue, and beige. Cashmere is my favorite material, it lasts long, it’s warm, and so soft and cozy.

BeFunky Collage3

SIMPLE T-SHIRT 
Ett plagg som man inte ska underskatta är den vanliga tishan. Min favorit är helt klart den vita t-shirten eftersom den känns så stilren och fräsch. Jag skulle satsa på att lägga lite extra pengar på till exempel en tshirt från Acne för att få den bästa kvalitén.
I think that the t-shirt is a garment that we kind of underestimate. My favorite is the white t-shirt because it looks so clean and nice. I would definitely recommend to spend some extra money to get good quality that will last longer, Acne has some great options.

BeFunky Collage5

BUTTON UP SHIRT
Skjortan är en av mina bästa vänner i garderoben. Då jag inte riktigt vet vad jag ska ha på mig så kommer skjortan fram och det lyckas alltid se snyggt ut.  De finns många varianter men jag föredrar de som sitter lite loose. Har du ingen så är detta de perfekta plagget att sno från din pojkväns garderob!
The button up shirt is one of my best friends in my closet. When I don’t know what to wear I always put this shirt on and somehow it always turns out great. The button up shirt comes in a lot of varieties but I prefer the loose one. If you can’t find this in your own closet, I bet your boyfriend will have one!

BeFunky Collage4

LE BLAZER  
Kavajen är även den ett måste i en basic garderob. Min favorit är den svarta eller grå, de finns just nu många snygga med slitna sömmar. Kavajen kan man ha på många olika sätt och tillfällen som tillexempel jobb, fest och vardag. Jag tror att många tänker att kavajen känns väldigt uppklädd, men som ni ser på första bilden så går den att klä ner.
The blazer is a must in every basic closet. My favorite is the black or the grey, I have also spotted a couple with raw hemlines that I totally love. You can wear the blazer in many different ways, for different occasions like work, party or just everyday use. I think that a lot of people see the blazer as dressier but as you can see in the first picture, it’s very easy to dress ”down” as well.

BeFunky Collage

SNEAKERS 
Dom är inte bara trendiga och ett måste i en garderob, de är även de skönaste skorna du kan ha på fötterna. Win, win, win. Jag älskar sneakers och använder dom i princip varje dag. Just nu är jag faktiskt sugen på att utöka min lilla samling. Vi får se vad de blir! 
Sneakers are not only trendy and a must in your closet, they are also like the most comfortable shoe that you can wear. Win, win, win. I love sneakers and I basically wear them everyday. Right now I’m actually looking for a new pair, hmm.

BeFunky Collage7

THE CLASSIC BAG
Den sista biten till en bra basgarderob är en grym väska. Jag rekommenderar en klassisk svart väska som kommer att vara det lilla extra till alla dina outfits. Detta är vad jag helst lägger pengar på, eftersom att det är en fin detalj som kompletterar och binder samman din outfit.  Jag rekommenderar även att spara och investera i en finare väska som kan hänga med i flera år.
The last part of the basic wardrobe is the bag.  I would recommend a classic black bag that will be that ”last touch” for all of your outfits. This is what I spend the most money on, just because it is that extra detail that ties together your whole outfit. I would also recommend to invest in a nicer bag that you can wear for years. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *