HOW TO BE MORE PRODUCTIVE

0W1A6456

De senaste dagarna har jag verkligen haft fullt upp, i söndags så umgicks vi med vänner och i måndags åkte vi till Newport Beach och kom hem igår kväll. Därför har jag nu så mycket i huvudet som jag måste bocka av och se till att få gjort idag. Jag har tidigare inte vart direkt strukturerad eller planerad men nu har jag försökt att få ändring på det. Detta har absolut resulterat i att jag har fått mer gjort, här är i alla fall mina knep för att få mer gjort.

The last couple of days has been very busy. This Sunday we went to brunch with friends and on Monday we went to Newport Beach were we stayed for one night. Therefore I got a lot of things that I need to work on and get done today. I haven’t been the most organized person but lately I have finally realized the importance of structure and planning.  So now I definitely get more done in a shorter amount of time and I must say that it feels really good, these are the five simple things that I’ve been doing:

 • Skaffa en kalender – Jag letar alltid länge efter att hitta den perfekta kalendern. Har jag en som jag älskar så vet jag att jag kommer att använda den. Just nu har jag en vit och guldig med ananaser på som jag fick av min pojkvän. Skriv upp alla dina planer här, det är så mycket skönare att ha allt planerat nedskrivet istället för i mobilen.
  Get a planner – I’m always looking for the perfect planner. I know that if I love my planner I’ll use it! Right now I have one in white and gold with tiny pineapples on that I got from my boyfriend. Write down all of  your plans, it will be so much easier to have everything written down in front of you instead of having it in your phone.
 • To do lists – Skriv en to do list, simpelt men något som verkligen fungerar. Har man en massvis med saker i huvudet som man inte skriver ner så kan det lätt bli så att man glömmer bort något. Men har man en lista där man skriver ner allt som ska göras så blir det mycket lättare att planera och få mer gjort.
  To do lists – Write a to do list, it’s such a simple thing that really works. If  you have a thousands of things in your head, you will easily forget a thing or two. Write down a list of everything you need to get done and it will be so much easier to plan and to get more done.
 • Börja använda en skrivbok – Jag har köpt mig en liten skrivbok som får plats i väskan. Denna bär jag med mig dagligen och tar upp ibland då jag får några ideér eller liknande. Köp en fin skrivbok så kommer det bli mycket roligare att använda, jag valde även att matcha min skrivbok med en guldig penna från Hay.
  Get a notebook – I got a notebook that fits in my bag that I bring with me everyday. I use this to write down ideas or other things that might pop up in my head during the days. It will also be more fun to use if you get a notebook that you really love, I got a dusty pink one with a matching pen from Hay.

  0W1A6460

 • Hitta din tid – Hitta tiden då du är som mest produktiv, för många är det på morgonen men jag fungerar som allra bäst på kvällen. Gör det mysigt, koka en kopp te och tänd några ljus och sen blir det lättare att göra det som du behöver få gjort.
  Find  your time – Find the time when you are the most productive. I think most of the people are most productive in the mornings but I work best at night. Make your workplace cozy, make a cup of tea, and light some candles. It’s gonna make it more relaxing and nice so you can focus on your tasks.
 • Undvik störningsmoment – För att kunna fokusera så behöver man komma bort från sådant som stör en. Jag brukar stänga av tv:n och lägga ifrån mig mobilen för att få så mycket som möjligt gjort under kortast tid. Tar jag fram mobilen blir det lätt att jag hamnar där i 10 minuter innan jag kan återgå och fokusera igen.
  Avoid distractions – In order to be able to focus you need to get away from any distractions. For me this is the tv and my phone, so I always turn the tv off and I put my phone away. If I get my hands on my phone I can end up on Instagram or something for 20 minutes before I get back to what I was actually doing. 

Follow my blog with Bloglovin

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer

 1. Det är få gånger jag tar mig tiden att kommentera på bloggar, men idag tänkte jag ändå lämna ett par rader här i ditt kommentarsfält, Felicia.
  Har följt din blogg i något år nu, och jag ville bara säga att jag älskar den! Helt klart en av mina favoritbloggar. Alltid fina och genomtänkta inlägg, det tycker jag är mycket imponerande. Vart hittar du all inspiration? Kan tänka mig att du är en väldigt kreativ person, och i det personliga du skriver verkar du vara en riktigt härlig en också! Det jag vill få sagt är egentligen att jag uppskattar dig och ditt arbete med bloggen. Att du delar med dig, även om det inte alla gånger är superkul.
  Kramar från Matilda
  (Tycker du att det är kul att veta något om vem jag är som skrev det här? Jag tror att jag skulle tycka det, därför är här lite mini-info om mig: 20årig blivande civilingenjör boende i Gamla stan, småstadstjej i hjärtat men som smått drömmer om att upptäcka världen.)

  1. Hej Matilda!
   Tror inte du anar hur glad jag blir över att höra detta. Jag jobbar alltid på att förbättra min inlägg och göra bloggen mer intressant 🙂 Inspirationen hittar jag lite överallt, från min vardag, andra bloggar och så. I alla fall, tusen tack för den fina responsen, så kul att få höra lite om dig också.
   PUSS!

 2. Jeanette

  Mycket bra tips! Tack 🙂

  1. Vad kul att du gillade det! 🙂

 3. Johanna Eriksson

  Bra tips! Precis såhär jag brukar göra! 😀

  1. Tack så mycket, vad bra! 😀

 4. Kan inte du lägga upp mer outfits?

 5. Johanna Andersson

  Så bra tips!
  Undrar vilket nagellack du använder på bilden? Super snyggt! 🙂