ANSWERS PART 2

IMG_9859

Hej! Jag är 19 år och tar studenten till våren och funderar på att efter det flytta till New York. Så jag undrar hur dyrt det är att bo och leva där? Och funkar det att bo i New York, plugga heltid och klara sig utan ett arbete?
Hej! Vad roligt att höra, New York är verkligen en fantastisk stad att få uppleva. Tyvärr är det ganska dyrt att kunna bo där. Hyrorna är nog det som man får lägga mest pengar på om man väljer att flytta till New York. Det är dyrt och man får betala mycket för en ganska låg standard, jag har haft vänner som betalat runt 18 tusen svenska kronor för ett rum i en delad lägenhet med hyfsad standard . Det är även en nackdel att dollarn är väldigt hög i jämförelse med kronan och det är även svårt då man som svensk inte har möjligheten att jobba i usa. Men man kan ju såklart lyckas hitta bra boenden och som student kan man få CSN-lån, så det är absolut inte omöjligt haha. New York är verkligen en underbar stad som jag tycker alla borde uppleva minst en gång i sina liv.

Om du inte bodde i USA vad tror du att du hade gjort då?
Det var en himla bra fråga för det har jag faktiskt ingen aning om haha. Att fått chansen att flytta till USA har verkligen format mig och jag har utvecklats så himla mycket att jag vet inte riktigt vet hur det hade sett ut om jag inte hade flyttat hit. Idag är jag så självständig och har stora drömmar och vet att allt är möjligt bara man vill vilket jag kanske inte riktigt trodde lika mycket på innan jag kom hit. Så det är väldigt svårt att svara på men jag tror att jag hade bott i min egna lägenhet i Stockholm och antingen jobbat eller pluggat och försökt att resa så mycket som möjligt. Kanske hade försökt att bo i London eftersom det är en av mina favoritställen i världen.

IMG_5514


Hur gör ni med jobb och skola nu när ni inte bor i new york för tillfället?
Eftersom min pojkvän har möjligheten att bestämma och styra mycket över sitt eget arbete så kan han jobba både från L.A och  New York. Så just nu så flyger han i princip fram och tillbaka mellan vår lägenhet i New York och stället som vi nu hyr i L.A!

Favoritrestauranger i New York? Brunch, lunch och middag? Vad får man inte missa ifall man åker till NYC? Bästa shoppingen?
Min favoritrestauranger är verkligen så svårt att svara på eftersom det finns så många bra, här är några:
Brunch – By Chloe, Sadelles, Jack´s Wife Freda, Dudley’s, Russ & Daugthers.
Lunch – Seamores, Lafayette, Cookshop, Café Mogador, Tacombi, Cafe Gitané.
Dinner – Perla, Boqueria, Toro, Morimoto.
Vad får man inte missa… Att äta, maten i New York är verkligen helt outstanding. Utöver det så är det alltid kul att uppleva New Yorks nattliv om man inte testat på det, helt annorlunda än Sverige. Att bara strosa runt i Soho eller West Village är också härligt. Är det varmt så ta en cykeltur i central park eller besök en rooftop bar. Vill ni veta mer så kan ni hitta mina New York guide här, min new york shopping guide här och min Upper West guide här.

IMG_9162

Hur lång tid tog det för dig att söka utbildning, fixa visum osv. till USA?
Det tar sin lilla tid att fixa med allt, USA är ett rätt krångligt land med mycket regler hit och dit haha. Min utbildning tog inte lång tid att söka utan det är visumet som är det som man behöver fixa med. Det är mycket papper som ska fyllas i, man måste bli godkänd på ambassaden osv. Men de borde inte ta längre än 2 månader att få allting klart.

Ska till New York i Oktober fem dagar. Tips på saker jag inte får missa? Restauranger? Tips på bra hotell?
Jag skulle rekommendera att läsa mina New York guider som jag skrev om i frågan över. Men jag tycker så klart att man ska bocka av alla de typiska New York grejerna, besök en rooftop bar, promenera längs Brooklyn bridge, shoppa på fifth avenue, promenera i soho, besök times square, och ät en picknick i central park. Det ända som jag känner är ovärt är att åka ut till frihetsgudinnan haha, enligt mig är det överskattat. Boende beror ju lite på budget osv, men jag skulle hålla mig borta från Times square, det är för mycket turister och inte det härligaste stället att bo på enligt mig. 1 hotel central park är nyöppnat och jag tycker det ser så mysigt ut, annars Nomo eller Sixty hotell i Soho. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Så jäkla roligt och inspirerande att följa din blogg. nya är så fin med 🙂 KRAM!

    http://isabyl.devote.se

  2. Hejsan, jag letar boende i ny/brooklyn inför hösten men vet inte riktigt det smidigaste sättet att hitta några. Finns det någon bra hemsida som du kan tipsa om, som både kan vara utfyrning av små lägenheter eller bara enkelrum så man delar med fler personer kök osv? Alla tips uppskattas verkligen, då det verkligen finns så mycket när man googlar. Kramar!!