FAVORITE BREAKY

0W1A7094

Något som jag älskar att äta till frukost är Chia-pudding. Jag brukar alltid förbereda det kvällen innan och sen är det klart att äta då man vaknar, lyx. Visste ni att chia frön är otroligt nyttiga och innehåller bland annat antioxidanter, omega 3 och kalcium. Här har ni mitt enklaste chia-pudding recept, perfekt inför helgen!

INGREDIENSER/INGRIDIENTS 
ca 2 dl Soja mjölk eller kokosnötsmjölk / 2 dl Soymilk or coconut milk 
ca 2 matskedar Chiafrön / 2 tbs Chia Seeds
Valfri topping / Your choice of topping
Citron / Lemon

INSTRUKTIONER/INSTRUCTIONS
Blanda ihop mjölk och chiafrön, jag brukar även mixa i lite mosade hallon. Om du vill ha lite sötare kan du smaksätta med vanilj, honung eller sirap men eftersom min mjölk redan var smaksatt så hoppade jag över det. Du kan även pressa i lite citron för syrlighet. Häll upp i ett glas eller mindre skål och sätt in i kylskåpet över natten eller minst 4 timmar.  Toppa sedan med bär eller annat som du tycker är gott, kokosflingor eller nötter brukar vara gott att ha i.
Mix the milk and the chia seeds, I also added some crushed raspberries in my mixture. If you prefer it a little bit sweeter you can always add some vanilla, honey or syrup. I usually add some lemon to get a fresh it up and bring out some flavors. When the mixture is done, pour it into a glass or smaller bowl and put it in the refrigerator over the night (at least 4 hours). When it’s done you can add whatever toppings that you like, I recommend raspberries, coconutflakes and nuts.  

CHIA

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

  1. Kristina

    Det är så gott! Tänk på dock att det är ämnen i chiapudding som inte är bra att få i sig för ofta, ät därför inte detta till frukost varje dag. Älskar din blogg!

  2. Kan inte du gör ett inlägg om din kamera och dina objektiv?Gärna om redigering också! Du tar alltid så fina bilder 😀

    1. Absolut, ett sådant inlägg kommer att komma upp! 🙂

  3. Carolina

    Kan inte du tipsa om klassiska solglasögon som inte kostar allt får mycket? Runt tusen lappen ungefär. Tycker det är så svårt att hitta fina, enkla men ändå passar till allt.