LOS ANGELES GUIDE

0W1A5177Venice

Restaurants:

Gjelina
Populär restaurang i hjärtat av Venice. Maten är fantastiskt god och deras pizza är ett måste! Fungerar för både lunch och middag. Det är oftast lång väntetid under helger så jag skulle rekommendera att komma en veckodag om man har möjlighet.

Gjusta
Mitt absoluta favoritställe för frukost, brunch och lunch. Du kan välja om du vill köpa med eller äta där, det finns allt möjligt att välja mellan. Jag rekommenderar deras smörgåsar (min favorit är med lax) som är out of this world, brödet bakas på plats och allting känns sådär otroligt fräscht.

0W1A5096

Butcher’s Daughter
Om man gillar att äta nyttigt så är detta stället för dig. Här är nästan allt som serveras veganskt och de har ett stort utbud av färskpressade juicer. Testa deras spicy sausage pizza som är fantastisk, man får välja mellan vanlig eller vegansk ost. Utöver detta så är lokalen och inredningen så härlig, en av de mysigaste ställena i L.A!

Coffeeshops:

Intelligentsia
En riktigt cool coffeeshop som tydligen ska servera väldigt bra kaffe. Detta ställe är verkligen unikt och skiljer sig så mycket från coffeeshops här i Sverige. Vill man ta ett litet break så rekommenderar jag verkligen detta ställe.

Blue Star Donuts
Är man sugen på något sött så ska man gå hit. Deras donuts är så grymma och det finns massor av smaker att välja mellan. Det tar tydligen 18 timmar att få klart degen och smakerna byts dagligen.

What to do:

Abbot Kinney
Ni som har läst min blogg vet nog vid det här laget att Abbot Kinney är en av mina favoriter i L.A! Alla ställen här över förutom Gjusta ligger på Abbot Kinney som för er som inte vet är en populär gata i Venice. Här kan man promenera i timmar och kika in i de söta butikerna och mysiga restaurangerna.

Venice Beach
Detta är ett väldigt turistigt tips men som kanske också kan vara kul. Att promenera längs strandpromenaden är absolut mysigt, man kan även enkelt och billigt hyra inlines eller cykel. Kom hit på eftermiddagen och njut av de fantastiska solnedgångarna från första parkett.

IMG_8375Santa Monica

Restaurants:

True Food Kitchen
Så fort jag tänker på detta ställe blir jag hungrig, då jag bodde i L.A var jag här allt för många gånger. Maten är nyttig och fräsch och det finns verkligen något för alla här. Jag rekommenderar deras teriyaki bowl och även deras edamame dumplings som jag fortfarande drömmer om.

Sugarfish
Gillar man sushi så måste man testa Sugarfish. De finns inte bara i Santa Monica utan har flera location runt om L.A. Detta är den typ av mat som man ger en galna cravings. Tror vi åt här minst två gånger i veckan, farligt gott.

0W1A2209

Joans on Third
En annan favorit, hit kommer jag gärna för en snabb lunch. Maten är god, personalen är trevlig och stället är för övrigt väldigt Instagram vänligt. Deras klassiska club sandwich är verkligen 10 poäng!

Urth Caffé
Det känns som jag säger att alla ställen är min favoritställen, men detta är faktiskt helt klart min favorit nummer 1. Urth har verkligen allt och det är så fräscht och gott. Ni hittar även absolut den bästa matcha latten här och beställer man tårta/kaka så får man enorma bitar. Urth finns inte bara i Santa Monica utan lite överallt i LA, absolut ett måste!

Coffeeshops:

Sidecar Doughnuts
Detta ställe har ni kanske sett på min Instagram. Detta ställe är verkligen populärt och har många spännande smaker. Jag vet att deras öppettider kan variera lite så skulle kolla upp det innan besök.

What to do:

Third Street Promenade
Shoppingen i Santa Monica hittar man på third street promenade som är som en lång gata med olika affärer. Här hittar man bland annat Victoria’s secret, Brandy Melville och Nastygal.

Santa Monica Pier
Detta är också ett turistställe men som absolut är kul att se och uppleva. På piren hittar man restauranger och ett litet nöjesfält. Gå hit kvällstid då allt lyser, det är så fint och man blir som ett barn igen.

0W1A8586West Hollywood

Restaurants:

Gracias Madre
En av de mest populära restaurangerna i LA är Gracias Madre. Det är mexikanskt/veganskt och de finns verkligen så mycket gott att välja mellan. Vill man komma undan relativt billigt så rekommenderar jag att komma dit under deras Happy Hour som pågår mellan 3-6 alla vardagar.

Zinque
Detta är ett annat ställe som ni nog har sett på min Instagram x-antal gånger. Som ni förstått så gillar jag lätt mat och här finns mycket goda sallader och tartines. Min favorite är deras tuna tartar tartine, sen lägger man till avocado.. så gott!

The Church Key
Hit skulle jag gå tillsammans med vänner, det är ett lite roligare middagsställe. Man kan välja mellan traditionell a la carte eller så kan man välja sin mat från olika dim sum vagnar som körs runt i restaurangen. Kan vara mycket folk under helger så skulle rekommendera att boka bord för att vara på den säkra sidan.

0W1A9156

Republique
Detta är ett lite trendigare ställe som passar perfekt för middag. Maten är verkligen så god och själva restaurangen är verkligen helt fantastisk. Det ser ut som en gammal kyrka och byggnaden var tydligen byggt till Charlie Chaplin. Ska man äta här så kom tidigt eller boka bord, annars kan man nog få vänta ett tag.

Coffeeshops:

Alfred Coffee
Detta stället har nog alla sett på Instagram.. åtminstone deras koppar. Ni kanske känner igen printet ”But first, coffee.”  Det är i alla fall ett mysigt ställe att köpa kaffe på och känns lite som ett måste i LA haha.

Verve Coffee Roasters
Jag älskar verkligen detta ställe som nog är min favorit coffeeshop. Inredningen är så himla fin och det har en härlig uteplats där man kan sitta. Jag har även hört att kaffet här ska vara bland det bästa!

What to do:

Melrose Avenue
På Melrose Avenue hittar man många populära restauranger och butiker. Några av mina favoriter är Reformation som har kläder to-die for, Restoration Hardware är en möbelaffär som har en rooftop där man kan hänga lite, njuta av utsikten och spela pingis.

Beverly Center
Beverly Center är en shoppingmall som ligger mellan West Hollywood och Beverly Hills. Här finns en blanding av affärer, bland annat Saint Laurent, Maje och Louis Vuitton. Man kan även hitta lite mer budgetvänliga affärer som H&M, Forever 21 och Love Culture där man kan fynda snygga klänningar.

0W1A8817Beverly Hills

Restaurants:

Bouchon Bistro
Detta ställe är verkligen mysigt då de har en uteservering och de känns som man sitter i en liten park. Det serveras fransk bistro mat och i Beverly Hills får man räkna med lite högre priser. Här har även flera kändisar vart som Taylor Swift, Kim K och Reese Witherspoon. Googla Bouchon Bistro Beverly Hills om ni vill se mer!

Cabana Café
Cabana Café ligger i det omtalade Beverly Hills Hotell. Här kan man äta en enkel lunch bland rosa väggar och gröna palmer, har man tur så kan man även lyckas se en kändis. Räkna som sagt med lite dyrare priser i Beverly Hills.

Freds at Barneys
Freds ligger i varuhuset Barneys som för övrigt är de bästa varuhuset i LA enligt mig. Maten får en inte att ramla av stolen men det är något speciellt med att sitta på deras terass med en drink i handen och blicka ut över staden. Jag skulle rekommendera att komma hit på eftermiddagen så ni kan sitta här under solnedgången.

Coffeeshops:

Sprinkles
Sprinkles ligger några minuter från Rodeo och det är här som man hittar den mycket instagrammade cupcake atm. Det ser alltså ut som en bankomat men istället för pengar får man ut cupcakes. Sånt gör mig glad!

What to do:

0W1A4715

Beverly Hills Sign
Alla har nog sett den kända Beverly Hills skylten, hit var vi förstås tvungna att gå för att ta en liten turistbild hah. Ni hittar skylten i Beverly Gardens Park som bara ligger någon minut från Rodeo Dr.

Rodeo Dr
Att besöka Rodeo Dr är ett måste enligt mig. Här ligger alla de mest exklusiva butikerna och man kan se riktigt sjuka bilar köra förbi. Även fast man inte har råd att shoppa här så kan det absolut vara kul att se och uppleva!

Department stores
I Beverly Hills finns flera av de kända och exklusiva department stores. Min favorit är Barneys men ni hittar även Saks Fifth Avenue och Neiman Marcus. De bästa är att de alla ligger bredvid varandra så är man ute efter något speciellt så lär man ju hitta det.

0W1A8192Downtown L.A

Restaurants:

Bottega Louie
Bottega Louie är ett härligt ställe med en härlig atmosfär. Här kan man äta men jag brukar komma hit för de franska bakverken och deras fina macarons. Inredningen är ljus i marmor och mycket guld, dröm ställe med andra ord.

Cafe Gratitude
En av de mest harmoniska restaurangerna i LA, jag tycker nästan att de känns som man laddat om batterierna efter ett besök här. De serveras vegansk mat som är hur god som helst, jag brukar beställa deras kale chips och någon av de super goda efterrätterna!

Grand Central Market
Är man downtown borde man ta en sväng förbi Grand Central Market. För er som är haj på New York så känns det som en blanding av Chealsa Market och Smorgasburg. Det är i alla fall som en matmarknad där man kan hitta mat från jordens alla hörn. Jag har bland annat testat på ett thaiställe där jag åt den godaste padthaien jag någonsin smakat. Wow säger jag bara!

0W1A5897

L.A Chapter
Denna restaurang ligger i det trendiga Ace Hotel. Hit kommer jag gärna och äter brunch då de både serverar pannkakor och avocado toast, mina favoriter. Inredningen är så klart väldigt trendig och hotellet måste man ju spana in.

Coffeeshops:

Blacktop Coffee
Detta ställe är lite hipster känsla över, de finns en liten uteplats där man kan sitta med vänner. Vägg i vägg ligger även en liten intressant butik med kläder och annat spännande.

What to do:

The Broad
The Broad är ett känt konstmuseum som ligger i DTLA, det öppnade 2015 så det är relativt nytt. Konsten är verkligen intressant och modern, kolla upp thebroadmuseum på Instagram om ni vill se mer.

Arts District
Arts District är ett relativt nytt och upcoming område. Jag tyckte verkligen att det var så mysigt att promenera runt här eftersom att det var väldigt lugnt. Jag skulle inte prioritera detta ställe om jag bara har någon dag i LA men stannar man längre så är det absolut värt ett besök.

Other favorites: 

Malibu
Los Angeles paradis stava Malibu, av någon anledning känns livet alltid lite bättre här haha. Det finns fantastiska sandstränder bland annat Paradise Cove och Matador Beach. Är man hungrig så rekommenderar jag Malibu Farm som ligger på Malibu Pier. Vill man lyxa till det så besöker man Nobu men jag rekommenderar att reservera några dagar i förväg!

0W1A4667

The Grove
The Grove ligger är en outdoor mall som känns lite som en sagovärld på något sätt. Det finns fontäner, ett tåg som åker runt och musik. Det är verkligen så mysigt att komma hitta en eftermiddag för lite shopping och middag. Jag brukar alltid äta på Blue Ribbon som har riktigt bra sushi, vill man äta billigare finns bland annat Chipotle.

Manhattan Beach
Manhattan Beach påminner lite om Santa Monica men med finare strand och utan turister. Det känns även lite mer mysigare och mer gästvänligt. Det finns en restaurang som heter Fishing with Dynamite som har de mest fantastiska fisken och skaldjuren. Perfekt ställe för en date night!

Melrose Trading Post
Det perfekta söndagsnöjet är att besöka en av alla flea eller farmers markets. Melrose Trading Post har en grym marknad med massor av fynd med allt från möbler, plantor, smycken och kläder. Här har jag fyndat flera levis jeans och shorts!

Hoppas ni gillade det! Glöm inte att ta del av mina andra guider:
New York
New York Shopping
San Francisco 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

  1. vendela&vanessa/Tvillingbloggen

    Ååå vi är just i LA för andra gången! Hittade både true food kitchen och urth café! Älskar dom och LA! har gjort en massa fina blogginlägg härifrån, kika gärna in på http://wlaukkanens.se

  2. Jeanette

    Så snällt av dig att dela med dig, tack 🙂

    1. Ja så klart jag vill dela med mig av mina favoriter! x