PALMA GUIDE

Restaurants: 

Koa 
Detta är ett perfekt middagsställe med en härlig atmosfär. Maten är så god och jag rekommenderar deras kött som verkligen såg amazing ut. Tyvärr så beställde vi inte det, men nästa gång så vet jag vad jag ska ha haha. Drinkarna och drink menyn var också ett stort plus här.

This is a great dinner spot with great ambience. The food is delicious and I would recommend their meats that looked so good. Unfortunately we didn’t get it but next time I know what to order haha. The drinks and the drink menu was really good here as well.

San Juan Mercado
Detta ställe påminner mig mycket om Chelsea Market här i New York. Alla små restaurang serverar olika typer av mat, jag tror att vi nästan testade alla ställen. Jag gillar verkligen denna ide för man får smaka på så mycket.  Mina favoriter var nog de små smörgåsarna eller räkorna som låg i olja och vitlök, så gotttt.

This place reminds me a bit of Chelsea Market here in New York. Every little restaurant in here serves different kind of food. I think that we almost tried all the places but I really like this idea because you get to try so much. My favorite was the small sandwiches or the shrimp in olive oil and garlic, soo gooood.


Ombu

0W1A1603


Detta är en av mina favoriter i Palma, de fungerar perfekt för både lunch och middag. De serverar både traditionell tapas men även tapas med en asiatisk touch. Ombu ligger väldigt centralt bara några minuter från Katedralen. Försök att få ett bord utomhus, jag skulle även rekommendera deras coktails och mocktails!

This place is one of my favorites in Palma, it works perfect for both lunch and dinner. They serve traditional tapas as well as tapas with an asian touch. It’s located very central just a couple of minutes from the cathedral. Try to get a table outside and I would also recommend their drinks and mocktails.  

Cappuccino
Detta är verkligen det perfekta stället för en fika då man behöver fylla på med energi. Cappuccino finns på flera ställen i Palma men min favorit ligger på Carrer del Conquistador. Det är verkligen så himla mysigt och deras kakor och efterrätter är magiska. De har även en stor meny med olika typer av kaffe.

This place is perfect for a mid day snack or some coffee. Cappuccino have a lot of different locations but my favorite is the one on Carrer del Conquistador. It’s so cozy and their cakes and desserts are so good, they also got a large coffee menu.

0W1A8079


Hotel Cort
Hit ska man gå om man vill ha den där idylliska Palma uteserveringen. Här sitter man ute på ett litet kullerstenstorg under stora vita parasoller. Maten är riktigt god och är man fisk fantast som mig så ska man beställa från deras raw bar. Man kan äta både lunch och middag här men jag skulle nog rekommendera en sen lunch.

Do you want that idyllic Palma outdoor seating then this is the place. The tables are placed on cobblestone and you are sitting under a big tree, so cozy. The food is good and if you like fish as I do then you should order from the raw food bar. This is a great place for both lunch and dinner but I would go for a late lunch.

Tast
Är man sugen på bra Tapas så hitt man kanske den bästa på Tast. Det är väldigt prisvänligt så man får verkligen mycket mat för pengarna. Jag har inte riktigt något speciellt att rekommendera här, allt är verkligen gott. Tast är öppnar klockan 1, så en sen lunch eller middag fungerar perfekt.

You find the best traditional tapas at Tast, the food is not expensive so you will get a lot for your money. I don’t really have anything special to recommend here, everything is really good. This place is open from 1PM so late lunch or dinner is definitely something to consider  

0W1A2027

Cuba bar

Detta är helt klart min favorit bar i Palma. Den ligger uppe på en rooftop så man har en grym vy över Palma och hamnen. Tror det skulle vara bäst att komma hit innan middagen för då har man nog möjligheten att njuta av solnedgången från front row.
This is my favorite bar in Palma. It’s a rooftop bar with a great view over Palma and the marina. I think it would best to come here before dinner because then you will get to watch the sunset from front row!

Shopping:
Jag tycker att shoppingen i Palma är grym, det finns många bra butiker att besöka. Både Zara och Mango har bra butiker med så bra utbud och alla storlekar brukar alltid finnas inne. De finns även Pull & Bear, Stradivarius och Sfera som är budgetkedjor som kan ha en hel del fint om man letar lite. Vill man ha lite mer kvalité så rekommenderar jag Uterqüe som har kläder to-die-for. Deras skoavdelning är definitivt värt ett besök!

I think the shopping in Palma is great and there are plenty of stores wort a visit. Zara and Mango is great, the stores are big and they always have everything in stock. Three other stores that might be fun to visit are Pull & Bear, Stradivarius, and Sfera. These are all budget stores but you can definitely find some great pieces here. My favorite store in Palma is Uterqüe that has clothes to-die-for, the prices are a bit higher but not too bad. The shoe department on second floor is a must! 

What to do:

Rent bikes 
Jag hyr alltid cykel då jag är i Palma, jag tycker att de är så mysigt. Det är även ett bra sätt om man vill se sig runt lite och inte orkar gå så mycket haha. Det finns så många bra cykelvägar i stan och även ut mot stränderna. Det är inte heller så dyrt så helt klart värt det!

I always rent a bike in Palma, first of all I think it’s so cozy. It’s a great way to get to see more of the city without having to walk so far haha. There are also a lot of bike paths in the city and out to the beaches. The price is not bad either, definitely worth it.

0W1A1945


Portixol
Vill man se annat än själva city så tycker jag att det är värt att ta sig ut till Portixol. Förr i tiden så var detta en liten fiskeby men nu är det ett ställe som är populärt hos både lokal befolkningen och de turister som hittar hit. De finns härliga stränder och även några få mysiga restauranger. Jag gillar att det är känns så lugnt och harmoniskt här.

If you wanna see more than just the city then I would visit Portixol. It’s a former fishing village but now it’s a popular destination for the locals as well as the tourists. You will find some nice beaches here and a handfull of cozy restaurants. I really like it here because it feels so harmonic and peaceful. 

Good to know:
Öppettiderna varierar lite här så det är bra att kolla upp innan man bestämmer sig för att gå någonstans. Det kan vara bra att veta att vissa restauranger och butiker är helt stängda under söndagar. Jag skulle även säga att ställen öppnar aningen senare här och stänger även senare.

The opening hours varies a lot here so I would look that up before heading somewhere. It could be good to know that most restaurants and stores are closed on Sundays. I would also say that most places generally opens and closes a bit later compared to what I’m used to, 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

  1. Hej, superbra tips!! Jag och min pojkvän planerar nämligen att åka till Palma men till det ”största” problemet, vilket hotell ska man bo på och i vilken del? Finns hur många hotell som helst i olika ”områden”…

  2. Åh tack! Åker till Palma om 6 dagar så detta var lägligt.

  3. Peter Hjalmarsson

    De ”små smörgåsarna” kallas pintxos – alltså samma mat som serveras på Tast.
    http://www.donostia.se/artiklar/vad-ar-pintxos/