SHOPPING TALK

Jag antar att jag inte är den ända personen här som gillar att shoppa.. Men på något vänster känns garderoben aldrig fullständig, det är som om att de alltid är något som fattas. Jag är väldigt bra (kanske för bra) på att städa och rensa ur min garderob, men jag vill endast ha plagg som jag verkligen älskar. Sen jag började inse vikten av basplagg så har verkligen allting förändrats haha, att klä på sig på morgonen är verkligen 100 gånger enklare. Det känns som om man har många fler valmöjligheter och mer att välja från även fast jag egentligen har färre plagg. Jag lever verkligen efter mottot ”less is more” och köper enbart kläder som jag kan kombinera på minst tre olika sätt. Så det är lite hur jag tänker då det kommer till stil och shopping och här kommer lite fler plagg och tips på hur du kan bygga upp en bra basgarderob!

I guess I’m not the only person here who loves to shop.. However, I never feel like my closet is complete, there’s always something missing. I’m very good (maybe too good) at cleaning out my closet, I only want to keep pieces that I really love. Spending money on basics and prioritizing basics has been a game-changer for me, getting dressed in the morning is much easier and I feel like I have plenty of more alternatives to chose from. I only buy clothing that I can wear in at least three different ways and less is more is a motto that I’ve been following. So, that’s my guidelines when it comes to shopping and here are some pieces that I would really love to have in my closet.

pyjamas

Pyjamas skjortan är en trend som jag älskade redan i början av detta år, (läs min spring trend guide här). Problemet då var bara att dessa skjortor inte fanns att hitta någonstans, bara några enstaka inne på pyjamas avdelningen haha. Men nu finns det verkligen många modeller och sorter att välja mellan i nästan alla affärer och jag är så exalterad. Även fast detta är en trend så är det fortfarande ett väldigt enkelt och klassiskt plagg som man kan fortsätta att bära även då det inte är lika ”trendigt” längre. Dessa två skjortor kan ni hitta här och här.

The pyjamas shirt is a trend that I first came across in the beginning of this year (read my spring trend guide here). The only problem back then was that it was kind of impossible to find a pyjamas shirt except from the sleepwear department haha. Now, I’ve finally been seeing more of this trend hitting the stores and I’m so excited. I feel like even though it’s a trend it’s still a very classic piece that you will be able to wear even when the trend begins to fade. You can find the two shirts from above here and here.

silktop

Silkes toppar är verkligen en favorit just nu, jag älskar den lite mer lyxiga känslan som den ger. Att ha på sig en topp i silke är så mycket roligare jämfört med en vanlig topp i till exempel bomull. Det gör även din look mer intressant och ger den där lilla extra touchen. Att blanda material är alltid snyggt och att dra på en siden topp över en vanlig t-shirt är verkligen så trendy just nu! Ni hittar den svarta toppen här och den rosa här.

Silk tops are so good right now and I really love the more luxury feel to it. Wearing a silk top with denim is more fun compared to lets say a regular cotton top. It also gives your outfit that little extra touch and makes the look more interesting. Mixing fabrics are fun and you can even layer the silk top on top of a regular t-shirt! Find the black top here and the blush top here.

denim

Det absolut viktigaste plagget i min garderob är helt klart mina jeans. Jag skulle vara så vilse och inte veta hur jag skulle klä mig utan dom. Det är viktigt att hitta ett par jeans som passar ens kroppsform och som man trivs i. Jag älskar och trivs bäst i mom-jeansen som är lite högre i midjan och ganska avslappnande längs benen. I princip alla mina jeans kommer från Asos egna märke, deras priser och kvalité är verkligen hur bra som helst (läs mer om mina asos jeans här). Jag gillar även när byxorna är lite slitna nedtill så jag brukar alltid klipp av dom och fixa till det själv, ser alltid så mycket bättre ut. Hitta Levis jeansen här och mina Asos favoriter här.

The most important thing in my closet are my denim jeans for sure. I wouldn’t know how to dress without them! It’s all about finding that perfect fit and the kind of jeans that looks the best on your body! I’m all about the mom jeans, I love the high waisted fit that are a bit loose and relaxed. I buy almost all of my jeans from Asos own brand and I think the quality and their prices are so good. I prefer the hems a bit distressed so I most often fix that myself, just cut it off, so easy and it looks so much better! Find the Levis jeans here and my favorite Asos jeans here.

tshirt

Att handla bastoppar och t-shirts är kanske inte super spännande men det är verkligen värt det. Alla borde ha den där perfekta t-shirten i sin garderob. Det finns oändliga kombinationer med t-shirten och jag känner ofta att man inte behöver krångla till det så mycket. Att ha en t-shirt tillsammans med jeans, shorts eller en kjol är helt klart en av mina favorit looks. Glöm bara inte att addera några fina detaljer som till exempel smycken, skor eller en rolig väska. Hitta den vita t-shirten här och den grå här.

I mean buying basic tees are maybe not the most exciting thing but it’s so worth it. Everyone should have that perfect basic t-shirt in their closet. A lot of times you really don’t need to make it so complicated, there are endless combinations with a basic tee. Wearing a basic tee with a pair of shorts, skirt or denim is probably my favorite look. Just make sure to add some nice details like jewelry, shoes or a fun bag. Find white tee here and grey tee here.

jewelry

Det svåraste med att klä sig väldigt minimalistic är att det ibland kanske kan kännas lite tråkigt eller som om något fattas. Därför är det viktigt att gå all in på detaljer. Då de kommer till smycken så kan ett litet halsband verkligen göra en stor skillnad. Jag gillar mycket guld och små tunnar ringar och armband! Här är två favoriter ni hittar de här och här.

I think that the hardest part of wearing a very minimalistic style is that it can sometimes feel a bit boring or like something is lacking. Therefore, it’s really essential to go all in on the details. When it comes to jewelry I really like the simple pieces in gold. Here’s one example of a great necklace, it’s super simple but it will make a big difference to your outfit. Find the necklaces here and here.

shoes

Skor är en anna viktig detalj som nog är det plagget där jag är mest ”crazy” haha. Jag älskar enkla skor men mitt hjärta slår ett extra slag för lite mer speciella skor som till exempel mina guldiga loafers. Jag är även besatt av Guccis alla skor speciellt deras fluffiga slip-ins som jag försöker hitta fast till ett lite mer budget vänligt pris. Så om du precis som jag gillar att klä dig lite mer enkelt så är skor verkligen viktigt. På bilden över kan man verkligen se vikten av detaljer så som skorna som verkligen gör hela outfiten. Ni hittar de guldiga skorna här och de fluffiga här.

Shoes are another important detail to your outfit, this is probably the piece where I go the most ”crazy” haha. I love basic shoes but I also love shoes that are a little bit more, like my golden loafers. I’m also obsessed with Guccis hairy loafers and I’m in the middle of the process of trying to find something similar but for less.. If you, like me, prefer wearing basics then shoes are so important. From the picture above you can really see what I’m talking about, the shoes and the details makes the whole outfit! Find the golden shoes here and slip-ins here.

Innehåller adlinks

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. Jessica - Collegestudent i NYC

  Hela det här inlägget är perfekt! Har blivit helt besatt av guldhalsband i olika längder och älskar det med en enkel tisha. Har än inte hakat på ”tshirt under linne” trenden, mest för jag inte har något linne som passar men det kommer säkert snart! 😉 xx

  http://devote.se/jessicanyc

  1. Tack så himla mycket!

   Ja guldhalsband är verkligen så fint! Jaa, tycker det är så snyggt, du får testa på det 😀

   kram xx

 2. Älskar verkligen dina sånna här inlägg!! Man får alltid så mycket inspiration till att shoppa smart 🙂 Du gör verkligen ett grymt jobb med din blogg och din stil är så snygg!! <3

  1. Tack så himla mycket, blir verkligen så glad! Så kul att du gillade inlägget, alltid bra med lite respons 🙂

   Ha det bäst!! <3
   xx