THE BIG WEDDING UPDATE

chateau1

Our amazing Chateau

Location:

Vi valde vår location i våras och jag kunde verkligen inte vara mer nöjd. Vi kommer att gifta oss i den mest fantastiska Chateau i östra Frankrike. Vi får ofta frågan varför Frankrike och jag har egentligen inget självklart svar på den frågan, men varför inte? Vem skulle inte vilja gifta sig i Frankrike haha? Vi hade planerat att gifta oss i Kalifornien men kunde inte hitta ett ställe som vi riktigt älskade. Vi ville även ha något mer än bara ett ”vanligt” bröllop som är över på några timmar. Jag började leta runt lite på Pinterest och hittade något i Frankrike och diskuterade det med H, han älskade den idén precis lika mycket som jag. Så våra planners hjälpte oss att hitta en perfekt Chateau och jag åkte dit i början av maj detta år. Vädret var verkligen hemskt den dagen (mulet och regn) men jag visste och kände verkligen att vi hade hittat det perfekta stället. Det har allt som vi letade efter, vår chateau har 17 sovrum, det finns en stor pool och den mest fantastiska trädgården. Det absolut ultimata stället för ett riktigt sagobröllop.

We picked our location this spring and I’m so happy about it. It’s the most beautiful Chateau in the eastern part of France. We often get the question, why France and I don’t have an obvious answer for that. We planned on a California wedding but couldn’t find a venue that we loved. We also liked the idea of doing something more than just a one night wedding. I think I started searching on Pinterest and found something in France and brought it up with H, he loved that idea just as much as I did. So then our planners helped us to find the perfect Chateau and I went to visit in the beginning of may this year. The weather was terrible that day (rainy and gloomy) but I still knew that we found the perfect place. It has everything that I wanted, the chateau has 17 bedrooms, theres’s a big pool and the most wonderful garden. I’ts the perfect place for a fairytale wedding! 

sinclair-moore-celeste-and-max-24-1360x908

Picture from the Sinclair & Moore gallery 


Wedding Coordinator: 

Att ha en koordinator/planner var inte riktigt något vi behövde fundera över eftersom att det hade nog vart i stort sätt omöjligt för oss att klara av allt detta själva haha. En kompis till H rekommenderade ”Sinclair & Moore” och efter en snabb titt på deras Instagram var jag kär och övertygad. Det känns så bra att ha dom i vårt team och att ha någon som kan hjälpa en med varje steg på vägen. Bröllop är ju som sagt mycket större här i Usa och för att vara ärlig så visste jag inte alls mycket om de överhuvudtaget. Jag hade ingen aning om när man skickar ut save the dates eller hur långt i förväg man borde leta efter en klänning. Därför är det så bra att ha Steve & Jamie som kan guida oss och svara på alla frågor som vi kan tänkas ha. Det absolut bästa är att deras stil är helt fantastisk, deras tidigare bröllop har vart så drömmiga, ni kan hitta bilder här. Jag vet att vi tillsammans kommer att skapa det mest fantastiska och vackra bröllopet!

Having a coordinator/planner wasn’t really a question for us, I don’t think that we ever would have been able to deal with everything on our own. A friend of H recommended the coordinators  ”Sinclair & Moore” and yeah after a quick look at their Instagram I was convinced. It feels so great having them on our team and helping us with every step of the way. Weddings are so much bigger here in the U.S and sometimes I feel kind of lost with everything that needs to be done. I mean I didn’t really know much about weddings at all to be honest, like when to send out save the dates or when to start looking for a dress. Therefore, I think it’s so great to have Steve and Jamie to guide us through this and answer all of the questions that we might have. The best part is that all of their previous work (check it our here) are simply gorgeous and I feel like we have very similar taste. I’m sure that we will create the most amazing and beautiful wedding together!   

Our plan:

Som jag nämnde tidigare så vill vi ha något mer och lite speciellt än bara ett ”one day” bröllop. Därför är vår location så bra eftersom det finns möjlighet till ett flertal olika aktiviteter och på så sätt kan vi få spendera mer tid tillsammans med våra vänner och familj. Vi har inte planerat allt än så jag kan inte berätta så mycket i detalj. Eftersom att vi har en pool så vore det kul att utnyttja det och ha ett litet pool party eller relax och eftersom vi är i Frankrike hade det verkligen vart perfekt att besöka ett lokal vingård. Det finns också lerduveskytte,  hästridning och kajak, så vi får helt enkelt se vad det blir. Vi kommer självklart att ha en rehearsal dinner och den obligatoriska dagen efter brunch, så excited!

As I wrote earlier we really wanted something more special and memorable than just a one day wedding. Therefore, I think the location is so great because we will be able to have different activities and events and on that way be able to spend more time with our friends and family. We haven’t planned everything in detail yet so I can’t share too much with you. Since we have a pool it would be fun to do some kind of pool party or relaxing and since we are in France what would be better than visiting a local vineyard? There’s also clay pigeon shooting, horse riding and kayaking, so we will see what we’ll end up doing. We will obviously do the rehearsal dinner and the mandatory ”day after” brunch, so excited! 

The dress:

Varje gång som jag pratar om vårt bröllop så är alltid den först frågan ”har du hittat en klänning än?” Jag anser verkligen att klänningen är bland det viktigaste delarna av bröllopet och den måste vara perfekt. Då jag var i Stockholm tidigare i år så var jag och testade lite olika klänningar, mest för att se vilken modell och stil som jag gillade. Jag har även sökt och scrollat igenom i princip alla bröllopsklänningar på Pinterest och jag kan faktiskt säga att jag vet vad för typ av klänning jag vill ha. Jag vill känna mig som en prinsessa och eftersom att vi gifter oss i ett slott så måste ju klänningen matcha in, eller hur? Jag kommer definitivt att ”go big” eftersom jag nog aldrig mer kommer få chansen att bära den typen av klänning. Då jag åker tillbaka till New York så tänkte jag börja leta och det ska verkligen bli så kul, jag kan inte vänta tills de ögonblicket då jag hittar MIN klänning.

Every time I talk about the wedding I always get the question ”did  you find your dress yet?” The dress is definitely one of the most important parts of the wedding and it really needs to be perfect. I went to try on some dresses in Stockholm earlier this year,  just to see what kind of style that I liked the best. I’ve been searching and scrolling through Pinterest for hours and I would actually say that I know what kind of gown I want. I want to feel like a princess and since we are getting married at a Chateau the dress needs to fit the location, right? I will definitely go big because I will probably never have the chance to wear a dress like that again.. When I get back to New York I will start looking and it’s gonna be so exciting, I can’t wait for that moment when I find THE dress. 

11162458_10205819132694181_4262776301330588867_n

2 of my bridesmaids ♥


Bridesmaids:

Jag kommer så klart att ha bridesmaids, jag skulle inte vilja gifta mig utan mina bästa vänner vid min sida. Som det ser ut nu så kommer jag att ha fem bridesmaids både tjejer och killar. Det är inte så traditionellt men några av mina närmsta vänner är killar och varför skulle de inte få stå där bredvid mig på en sådan speciell dag? Jag önskar bara att jag kunde ha alla mina bridesmaids närmare så vi kunde mötas upp och prata, planera och vara exalterade tillsammans. Distansförhållande är alltid lite klurigt men vi har i alla fall en Facebook grupp där vi kan diskutera spännande detaljer som vem som kommer gråta mest haha.

I will obviously have bridesmaids, I wouldn’t want to get married without my best friends by my side. I’ll probably have five bridesmaids both male and female. It’s not that traditional but some of my best friends are male and why wouldn’t they be there next to me on that special day? I only wish that I would have my bridesmaids closer, so we could meet up, plan and talk about the wedding. Long distance is always hard but we have a Facebook group where we can get excited and talk about who’s gonna cry the most or what kind of outfits that we are going to wear. 

Bachelorette Party:

I skrivande stund inser jag verkligen hur mycket jag har att se fram emot och det är så kul. Jag kommer att ha ett Bachelorette party men jag älskar verkligen inte iden av att skämma ut mig själv haha. Som ni kanske vet är jag inte heller en party girl, så det blir ingen crazy resa till Vegas haha. Jag ser det mer som en möjlighet att få ihop alla mina närmsta vänner för att göra något roligt och minnesvärt tillsammans. Jag tänker mig mer en avslappnad resa till något varmt och tropisk resmål, kanske någonstans i Karibien. Jag gillar inte bara att slappa och äta det vore även kul att testa på lite olika aktiviteter, kanske ge oss på en surfbräda eller något mer äventyrligt. Allting kommer att vara mer planerat i slutet av året men denna resa kommer antagligen att ske någon gång i vår! yay.

I really have a lot to look forward to and it’s so fun. I will have a Bachelorette party but I’m not crazy about the idea of embarrassing myself. I see it more as a chance to get all of my closest friends together to do something fun and memorable together. I’m not a party girl so there won’t be like a crazy vegas trip or anything like that haha. Instead I’m thinking about a relaxing trip somewhere warm and tropical, probably in the Caribbean. I don’t only like to lay on the beach and eat it would also be fun to learn how to surf or take a boat ride or something more adventurous like that. Everything will be planned by the end of this year but this trip would probably happen next spring! yay. 

Right now:

Just nu är vi mitt i alla planering, det är så många beslut som ska tas och jag börjar äntligen att förstå vad det faktiskt är som pågår haha. Än så länge så har vi bokat vår Chateau, våra fotografer (obsessed), ett band och nu håller vi på att designa och beställa våra STD (save the date, känner mig fancy då jag använder bröllops lingo).  Jag bekräftade precis de slutliga resultatet och det ska bli så overkligt att få hem alla kort. Vi jobbar även med vår hemsida och efter att jag är klar med detta blogginlägg så ska jag fortsätta skrivandet på hemsidan. Där kommer våra gäster hitta all information som kan behövas, de kommer även kunna läsa mer om mig och min älskling och lite mer info om, mina bridesmaids och Hadleys groomsmen. Jag hoppas att ni uppskattade detta inlägg, eftersom att jag har lovat att ni ska få vara en del av denna resa så kommer jag så klart att fortsätta uppdatera er här!

At the moment we are in the middle of planning everything. There are so many decisions to make and it feels like I’m finally starting to realize what’s actually going on here haha. So far, we have been booking our venue, photographers (I’m obsessed), wedding band (these guys will make everyone dance), and now we are in the making of the STD (STD= Save the date, I’m feeling fancy using the wedding lingo). I just confirmed the final result and I can’t wait to have it in my hands, it’s going to be unreal. We are also working on our website and after I’m done writing this blogpost I’ll go back to writing on our website. There will be a little story about me and my love, a lot of information that our guests will need to know, and also a short text about all of my bridesmaids. I hope you guys feel like you are back in the loop and know more about what’s going on. I already promised that you guys would be a part of this journey and I will continue updating you along the way! 

xx
Felicia ♥

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

 1. Älskar dessa bröllopsuppdsteringar! Låter helt otroligt 🙂

  1. Ååå vad kul att det uppskattas, tack så himla mycket 🙂

   xx

 2. Vad är er budget för bröllopet och hur många gäster ska ni ha? 😍

 3. vårt* ett* chateau haha. det är ett slott

 4. Louise E

  Såå kul inlägg söta du! Du kommer verkligen få ditt drömbröllop!

  1. Kul att du gillade det!! 🙂 ååå tack så mycket det hoppas jag
   xx