WEDDING DRESS INSPO

Okej, jag har velat dela med mig av mina tankar kring bröllopsklänningen ett tag nu… Det har känts som om jag har haft all tid i världen, men det börjar verkligen närma sig och nu känner jag mig nästan aningen stressad haha. Jag har bokat en tid hos Kleinfeld’s eftersom att de är ett bra ställe att börja letandet på. Det är den största butiken i New York och de har hundratals klänningar från en massvis olika designers, ni kanske har sett de från tv-showen ”say yes to the dress?”. Jag vill så klart även besöka andra ställen som bland annat, Bergdorf Goodman, Saks och Vera Wang, så spännande! Jag har en relativt klar bild om hur jag vill att min klänning ska se ut men sedan vi började med all planering så har jag blivit väldigt velig. Alla dessa beslut är så extremt viktiga och jag tror att jag övertänker allt och blir bara mer och mer förvirrad hehe. Det är inte lätt att vara en perfektionist!

Guys, I’ve been wanting to talk about the dress for a while now. I feel like I had so much time left but now it’s definitely getting closer and I’m starting to feel a little bit stressed out haha. I scheduled an appointment at Kleinfeld’s, I feel like it’s a great place to start out since they’re so big and got all kind of different dresses and designers. I also really want to check out other stores like Bergdorf Goodman, Saks and Vera Wang. I have a pretty clear picture of what I want my dress to look like but since we started with all these wedding preparations I’ve started to doubt myself. All of the choices are so important to me and I tend to overthink it and then I just get confused haha.. It’s not easy being a perfectionist! 

weddingdress

Jag tänkte att det kunde vara lite kul att jämföra min först bild med min senaste bild som jag la till i min ”Wedding Dress” mapp på Pinterest. Klänningen till vänster är den första klänningen som jag sparade för över ett år sedan direkt efter att vi förlovade oss. Bilden till höger la jag till nu i veckan, så ni kan se att det verkligen är en stor skillnad haha. Från första början såg jag mig själv i en väldigt enkel klänning i A-line eller Mermaid modell men efter att jag testade lite klänningar så förstod jag att jag ville ha något helt annat. Jag älskar fortfarande klänningen till vänster även fast att den inte är för mig, detaljerna är så fina, spetsen och den djupa ryggen!!

I thought it would be fun to compare my first with my most recent picture added to my ”wedding dress” Pinterest board. The dress to the left is the first dress that I added to my Pinterest board over a year ago right after our engagement. The picture to the right I added this week, so you can really see the difference haha. From the very beginning I saw myself wearing a simple dress in a aline or mermaid style. However, after trying out some dresses for the first time I kind of realized that I wanted something else. I’m still loving the left dress even thought it’s not that flattering for my body. The details are just stunning, I love the lace and the low back! 

b5d7e3e7a3bb3c654be0dc977fdb5581

 Eftersom att jag är väldigt rak och inte är så kurvig så blev det ganska platt och tråkigt i en rak klänning. Jag insåg helt enkelt att jag behövde och passade så mycket bättre i något lite mer och större. Här över er en klänning som jag tycker är så fin, skulle dock byta ut toppen men kjolen är verkligen otrolig. Jag vill ha spets men hela klänningen behöver inte vara spets, tycker det är fint med lite spets detaljer som ni på denna klänning. ♥

Since my body is kind of straight with literally no curves I looked kind of ”flat” in the a-line gown. I realized that I wanted and looked so much better in something a bit more and bigger. Above is one dress that I really love, I would go with a different top but the skirt is amaze. I want a lot of lace but I liked how they did it here with the lace details on the skirt, so beautiful. ♥

weddinggown

Jag älskar verkligen den klassiska looken och tycker att det är så fint med en lång ärm. Det finns olika längder och eftersom jag inte testat en klänning med ärm än så vet jag inte riktigt vilken jag föredrar. Jag tycker att det absolut viktigaste är att ha en klänning som man känner sig bekväm. Generellt sätt då de kommer till klänningar så föredrar jag att ha lite mer tyg över både byst, axlar och armar.

I’m really into the classic look and I think that a longer sleeve is so pretty. There are a lot of different lengths and I’m not sure what kind I want yet. Most importantly is that I feel comfortable in the dress and when it comes to sleeves I always prefer them a bit longer.

weddingdressback

Ryggen på klänningen är verkligen så viktig för mig. Jag vill ha en djup rygg eftersom att det är en sådan detalj som känns sexig utan att bli för mycket. Det finns så många olika typer av öppna ryggar och jag tror bara jag kan lista ut vad jag vill ha efter att jag testat lite olika. Ryggen får i alla fall inte gå för djupt, den till vänster är på gränsen för att vara en aning för djup för min smak.

The back of the dress is so important. I want it because I feel like it’s that kind of detail that’s very sexy without being too much. There are so many different ways of doing the back and I just think that I will know what I want after trying it out. I just don’t want it to go to deep, the left one is almost a bit to much for my taste.

 

dressback

Denna klänning är nära men ändå så långt ifrån perfekt haha. Jag har tittat på så många bilder av olika klänningar (i över ett år) men fortfarande inte hittat något som ser ut som min drömklänning. Det är lite oroväckande och jag börjar undra om jag någonsin kommer hitta en klänning som matchar allt som jag vill ha. Jag gillar i alla fall ryggen på den här klänningen, spetsen och storleken på kjolen. Hur som helst så hade jag ändrat tyget på kjolen och även några andra små förändringar. Vad tycker ni? Förstår ni vad jag är ute efter haha?  ♥

This dress looks close to what I want but it’s still so far from being perfect. I looked at so many pictures of different wedding gowns for so long (over 1 year) but I still haven’t been able to find a perfect dress. It’s a little bit worrying and I wonder if I’m ever going to find something that’s perfect? I like the back of this dress, the lace and the size of the skirt. However, I would change the fabric of the skirt and make some other smaller edits. What do you guys think? ♥

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

 1. Louise E

  Älskar den med långa armar och öppen rygg där hon står med spegeln framför! Sååå fin

  1. ååå visst är den, drömmiiiggg 🙂

   xx

 2. […] Felicia Åkerström ska gifta sig och pratar bröllopsklänningar i bloggen. Så mysigt att följa giftermål via en blogg och jag hoppas att hon kommer dokumentera ännu mer. Dröm er bort i bakelser och giftermål här! […]

 3. Det verkar som att du och jag har lite samma smak, känner också att dessa inte riktigt ger den känslan som jag skulle vilja ha, även fast de är nära;)
  Du hittar nog en jätte vacker klänning som passar bäst för dig, fortsätt bara leta så hittar du den!:)

  1. ååå vad roligt! Ja alla är verkligen superfina men ingen känns 100 procent 🙂
   Tack så himla mycket, de hoppas jag att jag gör haha!!

   xx

 4. Samantha Sheinson

  I love the very last one! I just found my gown after searching for two months at Saks in NYC. I also went to Kleinfelds, Bergdorfs and Vera Wang. You should check out Mark Ingram too. I just posted on my shopping experience. It is very stressful, but after hitting up A TON of trunk shows I finally found it at Saks.
  xoxo
  http://www.thenewyorkblonde.com