LET’S TALK ABOUT DESIGNER BAGS

Designer väskor är ett återkommande ämne i mitt kommentarsfält och jag tycker givetvis att det är så kul, till och med så kul att jag bestämde mig för att skriva ett inlägg om det. Skulle kunna prata om väskor i en evighet men ska försöka att hålla det kort haha. Som ni nog vet vid de här laget så är jag lite smått galen i fina saker och lite för dyra väskor är ju en av dom. Min första var en Marc Jacobs väska som jag hittade inne på Bloomingdales, jag älskade den så mycket och blev så överraskad och glad då jag fick den i julklapp av H. Från och med den dagen så var jag fast och jag började drömma om en stor garderob fylld med massvis av väskor.. Hur som, några år och väskor senare så tänkte jag att jag kunde dela med mig av mina bästa tips som kan vara bra att tänka på innan du köper din drömväska ♥

I often get questions about designer bags so I thought I was gonna sum up all of my thoughts and recommendations in this post. As you probably know by now, I’m obsessed with pretty things and designer bags are one of those things.  My first designer bag was a Marc Jacobs bag that I found at Bloomingdales. I loved it so much and I got it as a Christmas gift from H. From then on I was hooked, my obsession continued to develop and I started to dream about a big collection of bags haha…. Anyways, now a couple of years and bags later I thought that I could share my best advice to think about before buying your dream bag ♥

Iconic staple bags! 

 Jag skulle rekommendera att alltid investera i de klassiska väskorna. De mest simpla och enkla väskorna är de som är lättast att använda vardagligen. Välj de mest kända designerna som Chanel, Louis Vuitton och Céline. Det kommer nämligen göra det lättare för dig att sälja väskan, om du mot förmodan någon dag skulle tröttna på den.
I would recommend to invest in the classic handbags. These are the bags that you will use the most and the ones that always will be on trend. Go for the most iconic designers like Chanel, Louis Vuitton, and Céline. This will make it so much easier for you to sell it if you one day might get tired of it. 

89efc61811936d2796e4cc1ca6c8e93c

Be careful with trendy bags

 Låt oss säga att du hittar en väska med fransar, nitar, metallic eller kanske fjädrar, skippa det! Det kanske är så trendigt just nu men om ett år eller så är det nog inte lika trendigt längre. Det är även så mycket lättare att tröttna på, keep it clean.
 Let’s say that you find a bag with the latest trend, maybe fringe, metallic colors or feathers. My recommendation is to skip all of that! Maybe it’s so on trend right now, but it won’t be as hot in a year or two. Keep it clean. 

What kind of bag do you use the most

När du väljer väska så tänk på vad för typ av väska som du använder mest. Behöver du ha mycket utrymme och ofta bär på mycket saker så välj en större väska. Är du kanske ute efter en väska att ha på fritiden eller kanske vid finare tillfällen, välj en mindre väska där du bara får plats med det viktigaste. Större väska brukar ofta för mig innebära att jag bär mer mig på mer onödigt som jag egentligen inte behöver ha med mig.
Think about what kind of bag you use the most. If you need a bag for school or work and often carry a lot of stuff, then go for a larger bag. If you just want something for your free time or nicer occasions, go for a smaller bag. Speaking from my experience, a bigger bag often equals me carrying around more unnecessary stuff haha.  

c97b8dd2d5adb716ec0aa89df8fdc1bb
Think about it…

 När du har bestämt vilken väska du vill ha så tänk efter, tänk om det är verkligen den väskan som du vill ha. Ni ska spendera mycket tid tillsammans så brådska inte, ta din tid och tänk igenom ditt beslut.
I can’t stress this enough!  When you decided for that one bag, take some time to really think about it. You are going to spend a lot of time with that bag so don’t rush, take your time to make sure that you made the right choice. 

Do your research! 

När det är dags att köpa din väska så gör din research, ibland kan det vara billigare att beställa väskan online. Vissa väskor är billigare i Europa och vissa är billigare i USA. Sen kan det även tillkomma tax och annat som kan vara bra att hålla koll på.
When it’s time to buy your bag, do your research! Sometimes it can be cheaper to order online. Some of the brands will be cheaper in the US and some in Europe. There can also be tax included in the price, do the research so you can get the best deal! 

Some of my favorite bags: 
favorites

Good luck babes!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *