WEDDING SHOES – IDEAS AND THOUGHTS

shos

Nu då jag äntligen har hittat min klänning så är det dags att hoppa på nästa steg… skor!  Jag tycker verkligen att det här är så kul och har funderat mycket på denna lilla men viktiga detalj. Min klänning är lång och skorna kommer vara gömda under lager av tyll men det spelar ingen roll för jag vill så klart fortfarande ha något fint där under. Det är en sådan speciell dag och alla delar av mina outfit måste ju kännas perfekt. Mitt första måste då de kommer till skorna är att det inte kan vara för hög klack. H är bara några centimeter längre än mig så jag kommer absolut välja något lägre. Det gör mig inte så mycket eftersom jag i princip aldrig har på mig super höga klackar nu för tiden. Jag föredrar lite lägre klack eftersom de är mer bekvämt och enkelt att gå i! Eftersom jag kommer gå runt och stå mycket så är det verkligen viktigt för mig att jag hittar en sko som är bekväm!

♥ Mitt andra måste är att jag gärna vill kunna använda dessa skor efter bröllopet. Jag tycker inte att det är så optimalt att köpa en sko för sitt bröllop och sedan bara använda de en gång. Jag vill att mina skor ska vara re-wearable så att jag även kan ha på mig dom på andra tillfällen i framtiden. Med detta sagt så känner jag att jag kommer att välja något väldigt klassiskt och timeless. För mig har det helt klart vart enkelt att bli lite fången i bröllopsvärlden och tro att jag ska ha någon prinsess sko som är over the top med massor av sparkles men inser snabbt att det inte riktigt är jag. Jag vill hålla mig till min stil och köra på något väldigt enkelt, hade helt enkelt kunna se mig själv i en simpel enfärgad sko.

♥ Den sko som jag har spanat och tänkt på lite extra är de klassiska Manolo Blahnik Hangisi. För mig är de helt klart ev av de absoluta mest klassiska skorna i världen haha. Jag skulle helt klart kunna ha dom i min garderob för all framtid. Jag måste erkänna att jag har vart lite obsessed sedan jag såg dom på Carrie Bradshaw, hennes blåa Manolos är så fina! Var faktiskt på Barneys och testade dom, wow mina fötter har aldrig sett så bra ut eller känts lika lyxiga. Jag testade en blå färg och även en rosa/nude färg och det slutade med att jag älskade de båda så klart. Vad tycker ni, har ni några tankar eller kanske tips på någon sko som ni tycker är fin? xx

__________

Now when I finally found the dress I get to move on to the next step… shoes! I’m so excited and been thinking about this decision for a while now. I mean my dress is long and the shoes are going to be hidden under layers of tulle but I still want to wear something pretty. It’s such a special day and I obviously want every part of my outfit to be perfect…!  My first requirement is that the heel can’t be too high. H is just a tiny bit taller than me so I definitely want to go with something that’s a bit shorter. A shorter heel is also good because I want to be able to walk around without any issues. I feel like a higher heel tend to be more uncomfortable and often harder to walk in. Comfort is key!

♥ My second requirement is that I want a shoe that I’ll be able to wear after the wedding as well. I don’t think its optimal to buy wedding shoes and just wear them once. I want my wedding shoes to be re-wearable so I can wear them for other occasions as well. With that in mind I decided that I’m gonna go with something that’s very simple and classic that I could continue to wear over and over again.
It’s also so important that I pick something that represents my style. It’s easy to get caught up in the wedding world and go for the most sparkling over the top shoes in the store haha. I’m very simple and classic and could definitely see myself getting married in just a simple one colored heel.

♥ The one shoe that I’ve been thinking about a little bit extra is the classic Manolo Blahnik Hangisi. I mean is there any shoe more classic? These would be a key piece in my closet forever… I’ve been kind of obsessed ever since I saw them on Carrie Bradshaw, her blue Manolos are just to die for. I actually went to Barneys to try them on today and wow, my feet never looked so good. I tried the blue ones as well as a pink/nude-ish color and ended up loving them both.. What do you guys think, do you have any thoughts or recommendations? xx

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

  1. Manolos 4 the win säger jag!!

    1. Ja dom är ju amazing!!!! x

  2. Josefine

    Samma här! Manolo Blahnik skorna på din insta såg perfekta ut!

    1. ååå tack! ja inget slår nog dom! <3