PLANNING OUR MINIMOON

Untitled 2.001

Vi håller på att planera en liten resa som vi kommer att åka på dagarna efter vårt bröllop. Det blir helt enkelt som en liten mini-moon eftersom att vi har bestämt att åka på vår honeymoon lite senare. Jag tycker att det kan vara skönt att få lite tid till att reflektera och ta in allt som hänt under bröllopet istället för att köra på med allting samtidigt. Men sen skulle de dock vara mysigt att få några dagar tillsammans efter bröllopet och få njuta av första tiden som gifta på något härligt ställe. Nu försöker vi bara bestämma vart vi ska? Jag har gjort lite research och nu väljer vi mellan två olika ställen, Marrakech eller den Franska Rivieran? Vad rekommenderar ni? Vad tror ni hade passat oss?

We are planning on going on a little trip after our wedding for just a couple of days. It will be a little minimoon since we decided on going on our real honeymoon a bit later. I think it’s nice to take some time in between the wedding and the honeymoon to digest and have time to reflect and enjoy everything that happened. With that said, we would still really like to have somewhere to go for just a couple of nights to spend time with each other and enjoy life as husband and wife. Now we’re just trying to decide where to? After a lot of thinking and research we are now down to two options, Marrakech or the French Riviera? Let me know what you guys recommend or think would be best for us?

Untitled 3.001

Jag tycker att Marrakech ser så fantastiskt magiskt ut. Alltså arkitekturen är out of this world och jag har aldrig sett något liknande tidigare. Jag tror verkligen att det hade blivit en riktigt häftig resa och sen skadar det inte att alla hotellen ser så himla lyxiga ut. Det är kanske en lite mer unik destination att besöka och ett ställe där faktiskt alla inte har vart. Jag tror även att Marrakech kommer bli mer och mer trendigt och därför kan det vara bra att ha bockat av de på listan hah. Något som jag däremot undrar lite över är hur mycket det faktiskt finns att göra? Jag får lite känslan av att man kommer spendera mycket tid på hotellet men jag kanske är ute och cyklar? Jag har så klart hört talas om deras Souks och sen vill jag även besöka ”Jardin Majorelle”, men vad mer kan man göra??

I think Marrakech looks so amazing, I mean the architecture is like nothing I’ve ever seen before.  It would be so fun to go here and all of the hotels looks so luxurious and pretty. It would definitely be a fun destination to visit and a place where not everyone actually been. I also feel like Marrakech is just going to get more and more trendy so maybe it would be a good idea to go asap hah. My only issue is that I’m not sure how much there is to do in Marrakech? I just have a feeling that we would spend a lot of time at the hotel but maybe there are a lot of things to do? I’ve heard of the souks and I would also want to visit the ”Jardin Majorelle”. What else can I do in Marrakech?  

Untitled 3.001

Den Franska Rivieran har vart på min to-go lista så länge nu och jag kan inte riktigt förstå att jag inte vart där än? Eftersom vi kommer att ha bröllopet i Frankrike så kommer det ju vara väldigt enkelt för oss att ta oss dit. Jag har fastnat lite extra för St. Tropez eftersom jag har läst så mycket bra om det och sett så mycket härliga bilder på Instagram hah. Det ser verkligen så fint ut och det känns som om de har lite av allt där. De finns så många ställen som jag vill besöka som till exempel Le Club 55 och Dior caféet, dröm.. Finns de några andra ställen som är värda att besöka? Borde man även ta sig till Cannes eller kanske Nice?

The French Riviera has been on my go to lists for a while and I can’t believe I’ve never been. Since our wedding is in France it would be such an easy trip. I’m most interested in St.Tropes because I’ve been reading so much about it and seen it all over Instagram hah. I mean from the pictures it looks really nice and it seems like they have a little bit of everything. There are so many dreamy places there that I would like to visit like Le club 55 and the Dior café and so on. Is there any other place that’s worth visiting? Nice? Cannes? 

xx

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer

 1. De platser jag besökt på franska rivieran har jag verkligen älskat!! Har varit i Nice, Cannes och Monaco. Cannes är min absoluta favorit, en stad jag varit i flertal gånger och kommer aldrig tröttna på! Ganska liten stad men samtidigt inte för liten. Mycket bra shopping och mat, härlig strandpromenad och allmänt mysig stad liksom! Har aldrig varit i Marrakech så jag kan ju inte jämföra… Men jag röstar alltid på franska rivieran!! Oavsett hoppas jag ni får en underbar semester, puss!

 2. Franska rivieran! Älskar antibes, Cannes, villefrance och Nice!!

 3. Michelle

  Har varit i Nice, det är superfint där! Men om jag skulle varit dig skulle jag valt Marrakech. Just för att det känns mer unikt, magiskt och man dör ju för arkitekturen. Tänk vilka fina bilder!!

 4. Charlotta

  Har bott på franska rivieran en längre tid och besökt de flesta städerna där. St tropez är jättemysigt men mer festligt om man säger så? Skulle inte åka dit på smekmånad, det är mer ett ställe man åker till med ett skönt gäng för att festa.
  Nice är fint men kanske inte det mest romantiska, mycket turister (en del trashiga). Cannes är också väldigt fint men också mer festligt än romantisk smekmånad. Skulle isåfall satsa på att åka till en mindre ort, ex Eze eller Antibes.
  Jag tycker du ska köra på marrakech! Verkar väldigt häftigt. Spara franska rivieran till ett annat tillfälle än honeymoon!

 5. Julian M.

  Cannes is where I spent my 30th birthday, great shopping and food. It is also right next to all the other places you talked about!

 6. Jag var i Marrakech i 10 dagar i vintras- en ganska lång tid jämförelsevis med hur länge andra är där! Det finns absolut saker att göra, och hotellen är to die for (Maison d’arabe och La mamounia tror jag du skulle älska!). Vi åkte upp i bergen en dag och tittade på Afrikas näst största vattenfall, det var rätt så turistigt men superfint. Sen åkte vi till Essaouira, en kuststad en dag, den var gullig! Saken med Marrakech är den att man blir ganska utmattad av kaoset inne i Medinan. Folk är väldigt på en, killarna vääldigt jobbiga och man ska hålla på och pruta om precis allt. Efter några dagar ville jag inte gå ut på gatorna haha. Det är fattigare än man tror där. Men om man håller sig till alla lyxställen så blir man inte lika påverkad såklart. Men tror inte det är den där typiska honeymoon resan man gör. Men det är verkligen superfint, blandat med smutsigt (som ingen tar bild på haha). Hoppas det här hjälpte!

 7. Jag hade rekommenderat franska rivieran faktiskt! Har besökt Cannes och Nice och blev totalförälskad. Tror det hade passat in eftersom ni ändå ska ha bröllopet i Frankrike och för att det inte finns något mer romantiskt i min ordbok än att strosa omkring vid strandpromenaden i Nice.

 8. Kul att du vill till Marrakech! Mina kusiners mamma är från Marrakesh så vi har boende där och åker dit ofta, och hur mycket jag än älskar det och tycker ni bör åka dit hade jag inte föreslagit det för er honeymoon. Det är trevligt och fint, men fattigt och stökigt. En kul resa men ni kommer nog vela slappna av mer än ni kan göra där.. Det finns fantastiska hotell med brunch och så, men det finner ni definitivt på franska rivieran också. Så mitt tips är franska rivieran, mer romantiskt. Lycka till!

 9. Kom hem precis från marrakesh, heeelt fantastisk stad! Det finns såå fina hotell (El fenn och La mamounia är magiska) att bo på och jätte fina restauranger (Al Fassia, Pepe Nero, Dar Moha osv..). Inne i medinan (den gamla staden med ett stort torg och soukar) är det absolut fattigt, men går du in genom rätt dörr väntar fantastiska restauranger med magiska miljöer. Vi bodde på El Fenn, magiskt!!! med pooler man kunde slappa vid/sola vid om man ville. Sedan finns Gueliz som är den moderna delen av marrakesh och där är det inte lika hetsigt, det är väldigt modernt.

  Jag älskar rivieran och har spenderat varje sommar där med min familj, det är också drömmigt men jag tycker marrakesh var coolare och mer anorlunda så länge du håller dig till de lite finare ställena.

  1. Men åå wow det låter så drömmigt! Är verkligen så sugen på Marrakesh och det låter och verkar så himla häftigt. Tack för de bra tipsen ska absolut skriva upp allt tills den dagen jag åker dit. Vi bestämde oss för att köra på Rivieran då vi ändå är i Frankrike och att ta Marrakesh en annan gång!

   xx