WEDDING FOOD AND CAKE

Nu är det bara en månad kvar tills vi åker till Frankrike och jag är så himla exalterad. Vi ska besöka vår Chateau och testa maten inför bröllopet. Som ni kanske vet sedan tidigare så har jag vart där en gång tidigare för cirka ett år sedan. Det är däremot min fiancés första gång och jag hoppas verkligen att han kommer att älska det lika mycket som jag gör. Det kommer kännas så overkligt att vara där tillsammans och vet att nästa gång vi är där så säger vi – I do och gifter oss på riktigt.

Maten är verkligen viktigt för oss båda eftersom det helt klart är ett intresse som vi delar. Vi bestämde oss från början att vi ville ha en tre rätters a la carte middag plus Hors d’oeuvres och bröllopstårta. Vi kommer att ha en Michelin kock så vi kan känna oss säkra på att maten kommer att bli bra. Jag tycker det är viktigt att maten är lite personlig och representerar oss och det vi faktiskt tycker om. För det mesta så brukar vi tycka om samma mat och då vi bestämde oss från en lista som vi fick så hade vi valt i princip samma rätter. Det kommer att bli väldigt fräscht och somligt, inte för tung mat utan mer enkelt och mycket fisk. Det hade även vart kul att ha lite franska influencer och kanske bjuda på något närodlat/producerat, vi får se. Det ska bli så kul och gott att få testa på maten och jag kommer ju så klart att ta med kameran så att jag kan dokumentet allt!

It’s one month left until we are going to France and I couldn’t be more excited. We are going to the Chateau to try out the food for the wedding. As you might know, I’ve been to our venue once before together with my family almost a year ago. This will be my fiancés first time and I really hope that he will love it just as much as I do. It’s going to be so surreal to be there together, both of us, knowing that next time we are there we will say – I do!

The food is very important for both of us, we decided early on that we wanted a sit down a la carte dinner.  We will have a three course meal as well as Hors d’oeuvres and a wedding cake. We have a great Michelin star chef so we know that all aspects of the food will be of great quality. It’s important that the food  represent us and we will therefore pick the food that we usually eat, love and enjoy. I’m all about light dishes and seafood but have a hard time with heavy, fatty, food. I also think that it would be special and fun to incorporate the French food and maybe something local, we will see. It’s going to be so fun and delicious to try out the food, I’ll definitely bring my camera and document everything so I can share it with you!

174561

These are actually created by the same chef that we will use. Do I spot salmon macaroons?

c5a0fece075f5b1b1d13d30b34ea6f47

Vi behöver även prata om bröllopstårtan som har diskuterats en hel del här hemma de senaste dagarna. Av någon anledning så är H inte alls så intresserad av att ha en tårta vilket jag tycker är lite tråkigt. Inte för att jag är någon tårt-galning men jag tycker ändå att de tillhör ett bröllop?! Vad tycker ni? Kan man verkligen ha ett bröllop utan en tårta? Jag bestämde mig för att läsa lite mer om denna tradition och lärde mig att då man tillsammans skär tårtan så symboliserar det ett åtagande om att bry sig om varandra, vilket är så fint? Varför ska vi skippa det?

Hur som, med det sagt så är jag inte ute efter en 100 våningars monstertårta utan något lite mer sofistikerat och enkelt. Jag vill ha en tårta som är laktos fritt haha och elegant. Jag har lite snöat in på dessa så kallade ”naked cakes” (första bilden) eftersom att de är så himla fina och har en modern touch som jag gillar. Även fast jag inte har bestämt mig för vilken tårta det blir så vet i alla fall till 100 procent att jag vill ha blommor på tårtan, blommor gör allting finare så är det bara. Den andra tårtan som ni ser här under är mer klassisk och traditionell vilket känns som ett säkert kort. Jag hade dock velat addera lite fler blommor för att göra den lite roligare. Vill så gärna veta vad ni tycker, vilken typ av tårta tycker ni är finast?

Moving on to the wedding cake which has been a hot topic over here haha. For some reason does H not really care about the cake and is kind of indifferent. I’m not crazy about cake but I still really want one, I mean it’s a part of the wedding? How do you guys feel about this? I’ve been reading more about this and cutting the cake together and then feeding each other the first slice symbolize commitment to provide for one another, why would we want to skip that? It’s so sweet! 

With that said, we are not going for some over the top 100 layer cake. I want something dairy free haha, simple and elegant! I really like the naked cakes, I think it looks so clean, modern and beautiful. I know for sure, no matter what that I want to decorate the cake with flowers, it’s a must. I love the cake below, it’s almost perfect. I would probably pick some other flowers and maybe placed them a bit different. The second one is a bit more classic and you all know that I like that. I would probably add some more flowers to it though to make it a little bit more fun. Which one is your favorite? Should we go with the trendy naked cake or pick a more classic alternative? 

6b8ad02f8cea4cbd9363ec95f8c16d63

ec6f190473ceda63e59b7708702de41e

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

  1. Klart du måste ha tårta! Tycker också det tillhör bröllopet..
    ingen av tårtorna föll mig i smaken, tycker de var lite för enkla hehe! Nummer två var dock otroligt vacker, man kanske kan spicea till den lite?

  2. Naked cakes är verkligen sååå snyggt med en massa blommor på! Annars älskar jag Tea Malmegårds tårtor (sök på instagram!) som är lite mer artistiska, färggranna men också eleganta. Skulle nog själv köra på en korsning av naked cake toppad med blommor, bär och macarons i en lagom mängd 🙂

  3. Åh, en naked cake helt klart!! SÅ snyggt och rustikt, mycket charmigare och fler färger än en klassisk tårta. Hur många kommer på bröllopet?

  4. Naked cake var ju så vacker och annorlunda, den är min favorit!