WEDDING TALK – HAIR AND MAKEUP

Jag har haft en ganska klar bild om hur jag vill ha mitt hår och smink på vårt bröllop. För mig är det viktigt att känna mig bekväm och att satsa på en look inom min comfort zone. Många har sitt hår uppsatt men jag kommer att köra på utsläppt eftersom att jag helt enkelt känner mig finast så. Jag tror inte ni har sett mig i uppsatt hår många gånger inte. Jag vill ha lockar och kanske sätta upp håret närmast ansiktet för att framhäva det lite så att jag inte försvinner bakom allt hår. Jag har även funderat på att ha lite blommor i håret, allt blir ju finare med blommor. Här under kan ni se lite bilder och förhoppningvis få en lite bättre uppfattning om vad jag är ute efter. Jag ska ha en hår och makeup trial i Paris nu då vi åker dit i april, så spännande!

I’ve been having a pretty clear picture of how I want my hair and makeup for the big day. I feel like it’s important to stick with something within your comfort zone and not go too crazy just because. I always feel the prettiest with my hair down and will therefore wear my hair that way! I’ve been thinking curls, maybe put the hair closest to my face up and then add some flowers. It’s kind of hard to explain but you can see from these pictures the kind of style that I like. I’m actually going to do a hair and make up trial when I go to France in April, so exciting, is this a dream? 

9252ba15eacef94ec61473d159a0a207

564132cacbb48c1dc37029b2a3cb0e5f

Det var inte förens denna vecka som jag insåg att jag ska ha en slöja, även fast jag testade och köpte den samtidigt som min klänning. Har ingen aning om hur jag har glömt bort det helt och hållet? Min Vera Wang slöja är helt fantastisk och jag skulle inte vilja gifta mig utan den haha. Då jag fick på mig slöjan var första gången som jag kände mig som en riktig brud. Det kändes verkligen som den sista lilla touchen, så  klassiskt och fint! Jag tror att jag fortfarande kommer att kunna ha mitt hår som planerat bara att jag kör utan blommor för att annars kan det bli lite mycket. Min slöja är lång, den släpar liksom efter mig då jag går och matchar perfekt till klänningen. Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte riktigt hur och vart jag ska fästa slöjan eftersom jag har sett så många olika alternativ, får fundera lite på det. Jag önskar verkligen att jag kunde visa er!!

It wasn’t until this week that I realized that I’m wearing a veil and won’t be able to wear my hair exactly like I planned. How did I just forget about that haha? I mean my Vera Wang veil is incredibly beautiful and I wouldn’t want to get married without it. I didn’t feel like a real bride until the moment I got the veil on, it just adds that little extra touch and I love it. I will still wear my hair down with curls but without the flowers because I think that will be too much. I’m not sure how I’m going to wear the veil because I’ve seen a lot of different options and ways to do it. My veil is long, it goes all the way to the floor and it has really amazing details that matches the dress that I’m wearing. Oh, I really wish I could show you guys!!

e96894946c16f65310b601f5e4d10930

Sminket vill jag ska se fräscht och naturligt ut. Jag vill ha en glowy look med bruna skuggor och en naturlig rosa läppfärg, ungefär som på bilden här under. Förhoppningsvis har jag även fått en härlig solbränna, det gör ju så mycket. Jag hoppas verkligen att jag kommer att gilla makeup artisten som jag bestämde mig för. Jag är inte så orolig eftersom att hon verkar så duktig utifrån de bilderna som jag har sett. Däremot så är jag lite orolig över min hy eftersom att den verkligen lever sitt egna liv. Jag har alltid haft mycket problem och har mycket bumps runt näsan och en väldigt ojämn hudton. Jag försöker mitt bästa och dricker mycket vatten, tar hand om min hy, sminkar mig väldigt sällan och har bokat in flera facials. Har någon tips på någon mirakelkur eller behandling så tipsa gärna!!

I want the makeup to be very natural looking. I want a glowy look with brown shadows and a light pink lip color, similar to the picture below. Nothing too much or dramatic because it wouldn’t feel like me! I really hope that I will like the makeup artist that I decide on. I’m not too worried because she looks great from the pictures that I’ve seen. I do have some concerns about my skin, I’ve always been struggling with bad skin. It’s bumpy around the nose and my skin tone is very uneven. I’m trying to do my best to keep my skin in good condition but it’s hard to control. I’m drinking a lot more water trying to stay hydrated and I have several facials scheduled. If anyone have any recommendations I would love to hear about it!

38df14909188f614ba70a85476e7d1a9

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer

  1. Kontakta skincity.se och gör deras hudanalys. Dom är helt fantastiska! Du kommer inteeee ångra dig! Lovar.

  2. Jag vill ha mitt hår som den översta bilden haha!😍👏

  3. Ellen Johansson

    Har hört att mjölkprodukter är dåligt för hyn enligt någon forskare som var på Skavlan (såg inte avsnittet själv dock). Kanske värt att prova att utesluta det fram till bröllopet?? Kram!! <3

  4. Exuviance serien, speciellt vespera serum är gudomligt bra!
    Serien fick min akne att försvinna och nu bleks ärren långsamt men säkert bort, kunde inte vart nöjdare.

  5. Alltså.. Jag har haft hyproblem. eksem, acne etc hela mitt liv. Har tunn och känslig hy (trodde jag hade tålig hy men nej). Vad hjälper? Jo 1. facials hjälper inte, det kanske hjälper i stunden och 3 veckor fram. I längden förstör du talgkörtelns mynning och huden förlorar elasticitet och man får stora porer. Att klämma, pilla och använda starka produkter med syror eller retinol? Alltså nej, verkligen inte. Retinol kan hjälpa i extremt små mängder, men se till att få riktig a-vitamin behandling från hudläkare då. t.ex. Acnatac. Så får du the real deal och inga fake grejer med massa parfym och andra irritanter. 2. Även om man köper för ”känslig hy” är det inte alls för känslig hy, alla dessa bullshit-företag häller ner alla möjliga irritanter. Har testar dermalogica, exuviance, babour ja alla ”fina” märken. Men det bästa är Eucerins serie ”ultra sensitive”. Det kanske är ”tråkigt” för det är milda produkter i halvtråkiga förpackningar. Inget superlyx, men det är toppen för känslig hy. Eucerin kombinerat med cano derm som finns på svenska apotek. Och tvätta bara ansiktet med rengöring EN gång om dagen. Finns säkert fler hudvårdsserier men har hållt mig till denna. Och kör på rengöring + kräm. Alla dessa peelingar, serum etc. Det gör mer skada än nytta. 3. Kost. Detta kan man ej bortse ifrån även om man ännu inte kan bevisa det heelt genom forskning. Men det finns en tydlig och stark korrelation mellan högt intag av socker och hudproblem. Jag äter allt, men socker får man iafl ha koll på. Socker är en riktig trigger och även mejeriprodukter som yoghurt och mjölk. 4. Gå till en hudLÄKARE som är proffs på riktigt. Alla dessa hudterapeuter, de vill bara tjäna pengar. Gå till någon med kunskap inom medicin och människokroppen och som behandlar utifrån vad vetenskapen säger. Dessutom arbetar läkare under legitimation och håller ansvar för vad som sker. En hudterapeut har ingen skyldighet eller ansvar för vad som kan ske under behandling. Det är värt pengarna att gå till en läkare även om man får göra det privat, tro mig.