WHAT TO WEAR TO A WEDDING

 

1 . 2 . 3 

1.  2 . 3

1 . 2 . 3

Fick frågan om jag kunde tipsa om klänningar som man kan ha på sig på bröllop. Det viktigaste av allt är så klart att följa klädkoden. Vi har för vårt bröllop valt black tie, vilket innebär långklänning för tjejer och smoking för killar. Utöver detta har vi även valt ut tre färger som vi gärna ser våra gäster i – grå, champagne och taupe.

Här kommer några andra tips som jag personligen tycker kan vara värt att tänka på.
1. Försök inte att stjäla showen – det är brudens dag så klä dig helt enkelt inte i vitt!
2. Klä dig inte i för starka färger – Försök att hålla dig borta från starka färger, som tillexempel rött eller andra knalliga färger. Jag skulle heller inte klä mig i för röriga mönster som tar allt för mycket uppmärksamhet.
3. Dress up – Om det inte är ett väldigt casual bröllop så skulle jag inte vara rädd för att vara för uppklädd.  Om det är någon gång man ska passa på att klä upp sig tycker jag bröllop är det perfekta tillfället.
4. Inte för vågat – Spara er djupa urringade tighta klänning till en utekväll och satsa hellre på något lite mer classy!

____________

Here are some do’s and don’ts for everyone attending a wedding any times soon. I would say that the first thing to think about is to follow the dress code. For our wedding we picked ”Black-Tie” since we wanted the wedding very formal. Black-Tie basically means long dresses for women and tuxedos for men. We also picked out three colors that we wanted our guests to wear – grey, champagne & taupe.

Anyhow, here are some ”rules”  that I personally think is good to take in consideration when dressing for a wedding.
1. Don’t try to steal the show – It’s the brides day, so avoid wearing white. Simple as that!
2. Don’t wear too strong colors – I would recommend staying away from the strong colors like bright red, orange and other colors that really pop. Same thing with patterns, don’t wear patterns that are taking too much attention.
3. Dress up – If it isn’t a very casual wedding, I wouldn’t be scared of dressing up. Weddings are the perfect excuse to get the chance to dress up!
4. Not too revealing – Save your deep v neck body con dress for a night out.. go with something more classy!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Such lovely advice! I totally agree, it seems like such a terrible thing to steal the show by outdoing the bride on her special day.

    Adrianna xx
    http://mimamochi.com/