INTERIOR THOUGHTS – DINING SPACE

Eftersom att vi nyligen flyttat in i vårt lilla hus så kommer det bli en hel del inredning här på bloggen. Det känns som om att jag går runt och tänker på inredning hela tiden. Vi har tyvärr inte kommit så långt än, allt vi har är i princip en säng och en soffa. Det har vart lite svårt för mig att hitta den typen av möbler som jag vill ha. Min stil är nog lite mer åt de skandinaviska minimalistiska hållet medan här i USA känns de mer som allt är väldigt tungt, stort och maffigt.

Just nu så letar vi efter ett matbord. Det känns lite jobbigt att inte ha någonstans att äta, vi vill även kunna ha gäster över på middagar vilket inte är så lätt då man varken har bord eller stolar. Här över ser ni exakt hur jag vill ha det, mina drömstolar och mitt drömbord. Bordet är från HAY, det är allt jag vill ha i ett bord.. Jag skickade denna bild till mamma och berättade att jag hittat mitt bord, fick då reda på att de redan har exakt det här bordet i grått hemma.Hur roligt haha? Vi enades om att vi båda har ganska bra smak! Problemet för mig är bara att det är så svårt att få tag på här, ska jag köpa det så måste de skickas från Finland och då får jag betala mer för frakten än vad själva bordet kostar.. Ja ni hör, det är inte lätt haha.

Stolarna är de klassiska Wishbone stolarna designade av Hans J. Wegner, hur fina är de inte? Man blir ju lycklig bara av att kolla på dom. Tyvärr så är de ju inte heller så billiga, här ligger de på cirka 6300kr styck… Ska man då ha minst 4 stycken så blir man ju typ ruinerad?! Är man galen eller är det värt de? De positiva är ju i alla fall att dessa stolar är så klassiska och kommer att fungera i många år framöver. Jag har funderat mycket och länge på detta och jag tror nog att jag kommer vilja slå till. Har tänkt att kanske börja med två och matcha med två andra stolar som jag faktiskt redan har köpt. Vi får helt enkelt se hur de blir! 

Stolarna fungerar även så bra tillsammans med marmor men eftersom vår köksskiva är i marmor så skippar jag nog det. Är lite osäker på vad för typ av bord vi kommer att satsa på nu då de verkar så krångligt att få hit HAY bordet. Vad tycker ni är finast, att matcha stolarna tillsammans med ett vit bord eller tillsammans med ett bord i trä? Jag var även lite inne på ett runt bord men nu tror jag ett jag vill köra på ett rektangulärt… decisions, decisions.. 

Även fast jag tycker att det är klurigt så är ju inredning väldigt roligt. Min inredningsstil anpassas lite till Los Angeles stilen, så mitt minimalistiska möter lite midcentury, boho. Låter som salig blandning haha! Älskar alla neutrala och jordnära toner, mycket vitt och ljust med olika träslag och gröna växter. Kommer så klart att hålla er uppdaterade, ska kika på lite bord imorgon och mina stolar kommer nästa vecka. Så spännande!! xx

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

 1. Looks great, congrats on your new home and move to LA!

  I would love to see your spring/summer picks – dresses, shoes, bags, jewellery etc that you are into right now and general tips on what to buy from webstores at the moment. Love your style and the collages in the past have always been super helpful!

  xxx

 2. Ang Y-stolarna – så säger jag bara… Voga.com! Har de själv därifrån. Kram!

 3. Vi gjorde en egen variant av Hay bordet. Köpte bockben(vita) på Ikea separat och ordnade med bordsskiva separat i ett mått som passar in i vårt kök 🙂

  1. Felicia Åkerström

   Ååå gud vad händigt och duktigt. Vi båda här hemma är dock inte så pyssliga av oss så tror det hade blivit lite överkurs haha 🙂

 4. Har du sett IKEAS samarbete med hay? Dom har gjort ett skitsnyggt köksbord!

  1. Felicia Åkerström

   åå har inte sett det, ska genast kolla upp det 🙂

   tack för tipset! xx